13.9 C
De Bilt

Sporthopper: Alle Uithoornse en Kwakelse kinderen op sport

Uithoorn – Alle kinderen in de gemeente Uithoorn moeten de kans krijgen om te sporten. Dat kan met de Sporthopper. Op een club die bij ze past. Er zijn meer sporten dan je denkt. Na de zomervakantie kunnen alle kinderen van de basisschool hun favoriete sport in de gemeente ontdekken. Gratis met de vouchers van Sporthopper!

Sporten

Is sport zo belangrijk? Ja, want sport versterkt je gezondheid en de ontwikkeling van je lijf. Sporters hebben meer energie, meer uithoudingsvermogen en zijn minder vaak ziek. Sport maakt je ook mentaal sterker. Het is goed voor je zelfvertrouwen; alleen of met je team leer je te gaan voor de winst, én je leert om te gaan met verliezen.

Beeld: © gemeente Uithoorn

Gratis vouchers Sporthopper

Daarom bieden 9 sportvereningen, samen met het Sportakkoord van Uithoorn, Sporthopper aan. Het is een set van vouchers, zeg maar tegoedbonnen, om gratis sporten uit te proberen. Vindt het kind een sport leuk, maar vormen de kosten voor contributie, sportkleding en vervoer een te grote drempel? Dan kunnen we eventueel helpen, via het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Scholen

Na de zomervakantie worden de vouchers uitgedeeld op de (lagere?) scholen in Uithoorn en De Kwakel. Daarmee kunnen de kinderen meesnuffelen met sportactiviteiten in het sportseizoen 2022 – 2023. Per vereniging kunnen zij 3 keer gratis meedoen.

Meer informatie is te vinden op uithoorndenktmee.nl/sporthopper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio