-2 C
De Bilt

Sportief gedrag binnen én buiten de lijnen

Uithoorn – Op woensdag 19 januari hing wethouder Jan Hazen (sport) samen met Andy Verstelle, aanjager van het Sportakkoord van Uithoorn, het eerste bord “Zo gaan we met elkaar om” af bij de ingang van sportpark De Randhoorn. Op het bord, dat komt te hangen bij alle sportparken in de gemeente, staan 5 afspraken rond veilig en positief sporten. Hazen: “We moeten op een respectvolle manieren sportief met elkaar omgaan. Zodat de sport leuk blijft.”

Sportief gedrag

De borden staan voor: “Positieve sportcultuur, veilige sportverenigingen”, één van de 4 thema’s van het Sportakkoord van Uithoorn. De gedragsregels gelden voor sporters, toeschouwers en besturen. Wethouder Hazen: “Sporten is leuk. Het is goed voor je lijf, sport verbroedert en het maakt vrienden voor het leven. Binnen de lijnen geldt ‘fair play’; de scheidsrechter let erop dat de spelers zich aan de regels houden.”

Hazen vervolgt: “Maar ook buiten de lijnen is het belangrijk dat er een goede sfeer hangt en dat we ons aan regels houden. Over hoe toeschouwers de scheidsrechter benaderen, en hoe we de sporters aanmoedigen. Vooral jonge kinderen. Dat geldt ook voor trainers en bestuursleden. We moeten op een respectvolle manier en sportief met elkaar omgaan. Zodat de sport leuk blijft.”

De regels zijn afgesproken met alle sportverenigingen, en zó geformuleerd dat ze passen bij alle sporten. Ze moeten bijdragen aan een positief klimaat rond sportactiviteiten, bij de beoefenaars én bij de toeschouwers. De boodschap van de wethouder is terug te zien op uithoorndenktmee.nl/sportakkoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio