2.2 C
De Bilt

Start uitdelen extra laptops aan 550 Zaanse leerlingen

Zaanstad start met het uitdelen van laptops aan leerlingen op het voortgezet onderwijs. Het gaat om leerlingen uit gezinnen met een laag inkomen, die thuis niet over een (eigen) laptop beschikken. Inmiddels zijn al zo’n 250 van de 550 laptops verdeeld over 14 Zaanse middelbare scholen. De rest volgt binnenkort. De actie wordt mogelijk gemaakt door gemeente Zaanstad en uitgevoerd door Stichting Leergeld Zaanstad en het voortgezet onderwijs.

Uitdelen laptops al eerder gestart

Wethouder Songül Mutluer: “Zaanstad biedt al langere tijd via Stichting Leergeld Zaanstad de mogelijkheid om gezinnen met een laag inkomen tegemoet te komen bij schoolactiviteiten. Nu veel leerlingen vaker te maken hebben met thuisonderwijs, is de urgentie nog groter en daarom hebben we hier extra middelen voor vrijgemaakt en worden ouders nog actiever benaderd met dit aanbod. Als leerlingen thuis niet over de juiste apparatuur beschikken, lopen ze het risico op een leerachterstand. In Zaanstad willen we een gelijke startpositie voor elk kind, daarom ben ik erg dankbaar voor onze samenwerking met Stichting Leergeld Zaanstad en het voorgezet onderwijs.”

Samenwerken voor groter bereik

In totaal ontvingen zo’n 550 gezinnen met een laag inkomen een brief. Hierin wordt gewezen op de mogelijkheid om een laptop aan te vragen bij Stichting Leergeld Zaanstad en deze af te halen op school. Gerbrand de Lange, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting OVO-Zaanstad, vertegenwoordigt 7 deelnemende middelbare scholen: “Deze actie is zeer welkom en noodzakelijk. Voor alle leerlingen is het onderwijs uitdagend in deze lastige tijd. Laat staan als je daar thuis niet de juiste middelen voor hebt. We willen dat alle leerlingen zo goed mogelijk doorgaan met hun lessen en hun huiswerk. Helaas zien we een aantal dat het extra moeilijk heeft vanwege hun thuissituatie. Deze laptops kunnen die groep echt helpen.”

Stichting Leergeld Zaandam

Hans Luiten, voorzitter van Stichting Leergeld Zaanstad: “Kinderen moeten allemaal kunnen meedoen, daar kunnen we zo met elkaar voor zorgen. Hopelijk weten ouders ons ook de komende tijd te vinden als er problemen zijn met het betalen van spullen die voor school gewoon nodig zijn. Onze vrijwilligers willen mensen graag helpen. Daarom delen we nu ook weer laptops uit”

Kijk voor meer informatie over Stichting Leergeld Zaanstad en de mogelijkheden voor hulp op https://www.leergeldzaanstad.nl/. Voor meer regelingen voor gezinnen met een laag inkomen, kijk ook eens op https://www.samenvoorallekinderen.nl/ en https://geldwijzer.zaanstad.nl/kinderen-en-jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio