14.2 C
De Bilt

Steeds meer deelauto’s in Amsterdam

Het concept autodelen groeit de laatste jaren enorm. En niet gek: het is niet alleen handig en duurzaam, maar in veel gevallen ook goedkoper dan een auto bezitten. Vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht worden steeds meer auto’s als deelauto ingezet. Maar ook in de rest van Nederland stijgt het aantal. Wat houdt autodelen precies in en wat is er zo voordelig aan? In dit artikel ontdek je meer over autodelen.

Wat is autodelen?

Autodelen houdt in dat particuliere verhuurders hun auto te huur aanbieden. Dit doen zij bijvoorbeeld omdat ze weinig gebruikmaken van hun eigen auto, of omdat ze graag een zakcentje bijverdienen. Huurders kunnen op hun beurt deze auto huren. Veel mensen in de grote stad hebben geen auto of vinden de kosten niet opwegen tegen de baten. Hier komt autodelen om de hoek kijken! Verhuurders en huurders kunnen elkaar helpen door auto’s te delen. Een auto huren in Amsterdam was nog nooit zo makkelijk. Een ideale uitkomst, die ook nog eens veel voordelen met zich meebrengt.

thumbnail?id=1tuYUeCc
Foto: © Snappcar

De voordelen van deelauto’s

Door meer gebruik te maken van deelauto’s, helpen we het klimaat een handje. Autodelen zorgt ervoor dat er minder auto’s in omloop zijn. Er hoeven namelijk minder auto’s geproduceerd te worden wanneer er meer voertuigen worden gedeeld. Bovendien zorgen minder auto’s voor minder parkeerplekken. Deze ruimte kan gebruikt worden voor perkjes, speelplaatsen voor kinderen of buurtbarbecues.

thumbnail?id=1lJ4SZDUJTdJGJpSYEhmsh9vgoOWT35a8&sz=w1024
Foto: © Snappcar

Autodelen in Amsterdam

Maar waar kun je eigenlijk deelauto’s vinden in Amsterdam? Een welbekend autodeelplatform dat in heel Nederland actief is, is SnappCar. Zij brengen particuliere verhuurders en huurders van deelauto’s samen. Met een groot aanbod auto’s is er voor elke situatie een auto te huren. Een busje huren in Amsterdam voor een verhuizing, een oldtimer voor een dagje toeren of een elektrische auto voor een weekend weg: de mogelijkheden zijn eindeloos. En het grote pluspunt? Je bent volledig verzekerd, dus je kunt met een veilig gevoel de weg op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio