5.5 C
De Bilt

Nog 1 week stemmen op Noord-Hollands meest bijzondere landschap

De verkiezing voor Noord-Hollands meest bijzondere landschap gaat richting de finale. Op 16 december sluit de digitale stembus. Met nog een week te gaan is het spannend aan de top. 5 landschappen staan dicht bij elkaar en maken kans op de titel.

Noord-Hollands landschap

De afgelopen weken hebben al bijna 4000 mensen gestemd op 1 van de 32 bijzondere provinciale landschappen. In Noord-Holland zijn 32 landschappen aangemerkt als Bijzonder Provinciaal Landschap. Deze bescherming zorgt ervoor dat het een mooie provincie blijft om in te wonen, te werken en vrije tijd in door te brengen. De provincie is extra zuinig op deze landschappen vanwege hun bijzondere eigenschappen en waarden voor mens en dier. Stemmers die hun contactgegevens achterlaten maken kans op een overnachting in één van deze bijzondere landschappen.

Overzicht

De 32 Bijzondere Provinciale Landschappen in Noord-Holland zijn (in alfabetische volgorde): Abbekerk en omgeving, Alkmaardermeer en omgeving, Amstelscheg, Assendelft en omgeving, Callantsoog, De Kampen, Eilandspolder, Haarlemmermeer-Noord, Het Gooi, Marken, Noord-Kennemerland, Oosterdijk, Oostzaner- en Ilperveld, Opmeer-Wognum, Oude Veer, Schagen, Schellinkhout en omgeving, Schermer, Spaarnwoude en omgeving, Texel, Tuinen van West, Vechtstreek-Noord, Vechtstreek-Zuid, Veenhuizen en Oterleek, Waterland, Westzaan en Omgeving, Wieringen, Wijde Wormer, Wormer- en Jisperveld, Zeevang, Zijpepolder Noord en Zuid en Zuid-Kennemerland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio