1.7 C
De Bilt

Stickers stimuleren nieuw ondernemerschap in Bussum

Bussum – Hoe zorg je dat winkelend publiek en winkeliers elkaar stimuleren tot het versterken van een mooi en veelzijdig winkelgebied? Stichting Pro Bussum is met deze vraag aan de slag gegaan en heeft zowel publiek als ondernemers aangemoedigd stickers te plakken op panden die nu nog geen invulling hebben.

Stickers als zichtbaar

Ellen van Vossen, centrum-manager van Stichting Pro Bussum, wilde graag met een positieve insteek een actie op touw zetten, om winkelend publiek en winkeliers hun ideeën en wensen voor nieuw in te richten winkels kenbaar te maken. “Winkeliers hebben blauwe stickers gekregen, waarop zij konden aangeven welk soort winkels zij graag als aanvulling zouden zien. Het winkelend publiek kon hetzelfde doen met rode stickers”, laat van Vossen weten.

Mogelijkheden en wensen benadrukken

Ellen van Vossen benadrukt dat de actie vooral NIET gaat om de leegstand van een aantal winkels te onderstrepen. “Ten eerste is het probleem hier in Bussum niet zo groot, maar wij willen vooral dat er met de lege panden die er nu nog zijn iets bijzonders gebeurt, doordat ondernemers zich kunnen laten inspireren door de stickers. De gedeelde informatie op de stickers geeft hen al een voorsprong als zij willen inspringen op een aanwezige behoefte in Bussum.”

Alle opties open

Uiteraard kunnen nieuwe ondernemers een mooie winkel beginnen op die manier, maar er moet juist ook plaats zijn voor andere initiatieven. Zo kan er net zo goed iets van horeca gewenst zijn, maar net zo goed een klein theater of een fietsenstalling. “In ieder geval staan zo alle opties open voor een zeer gevarieerd, maar ook door vele partijen gewenst centrum van Bussum”, zo besluit Van Vossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio