Studenten ROC van Amsterdam: meest vakbekwaam van heel Europa

Amsterdam – Met recht kunnen de opleidingen patisserie, gastheerschap, toerisme en hotelschool van het ROC van Amsterdam zich scharen onder de beste vakscholen en studenten van Europa. Met drie maal goud en een maal brons keerde de ROCvA-equipe dit weekend terug uit het Belgische Oostende.

Tijdens de jaarlijkse competitie van de AEHT, de associatie van hotel-en toerisme opleidingen, behaalden patissier Bas van Tessel, Janice Kluivert van Toerisme en gastheer Billy Noom goud. Nederlandse Kampioene Jade Jury ontving dit keer de bronzen medaille. Voor het eerst sinds lange tijd scoorden onze topkoks geen eremetaal. Eddie Meijboom en Marc Muller vielen net buiten de prijzen.

Docenten Wissal Aziz van Toerisme en patissier Stef van Zoomeren kijken terug op een goede week. “MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam investeert veel in het niveau van haar studenten.” Wedstijdleider Jeanette Ghatas vult aan: “Dit jaar wordt dat zichtbaar tijdens de competitie tussen de beste studenten van Europa ” Voor de 39ste keer organiseerde de AEHT haar jaarlijkse competities voor Hotelschool- en Toerismestudenten. Ieder jaar kiest de Europese Associate een andere plaats, in of zelfs buiten Europa, voor haar vakwedstrijden. Dit jaar stonden er elf verschillende battles op het programma in het Belgische Oostende. De deelnemers konden zicht inschrijven voor: Culinary Art, Restaurant Service, Cocktails, Pastry, Wine Service, Barista, Decathlon, Toerisme, Hospitality, Front -office en het serveren van bier. Het ROC van Amsterdam schreef in voor vijf onderdelen en behaalde vier medailles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img