9.9 C
De Bilt

Subsidieregeling energiebesparing bestaande woningen verlengd in Heiloo

De gemeente Heiloo biedt huiseigenaren de mogelijkheid gebruik te maken van de subsidieregeling energiebesparing bestaande woningen. De regeling voorziet in subsidie voor het toepassen van diverse energiebesparende maatregelen. Kijk voor meer informatie of het aanvragen van de gemeentelijke subsidie op: www.duurzaambouwloket.nl/heiloo

Wethouder Ronald Vennik: “Naast de energietransitie zetten de huidige hoge energieprijzen veel woningeigenaren extra in beweging om hun woning te verduurzamen. De gemeente wil met deze regeling, naast de landelijke subsidies, de inwoners daarin extra ondersteunen.”

Subsidieregeling

De regeling voorziet in subsidie voor het toepassen van energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren zoals onder andere isolatie, HR++ glas, thuisaccu, laagtemperatuurverwarming en douchewarmteterugwinning. Vorig jaar was deze subsidieregeling reeds beschikbaar, maar al afgesloten. Na een motie in de gemeenteraad is besloten deze regeling te verlengen. Per adres mag jaarlijks eenmalig gebruik worden gemaakt van deze regeling.

Via deze gemeentelijke subsidieregeling kan al vanaf één energiebesparende maatregel subsidie worden aangevraagd.

De subsidie wordt afgesloten zodra het subsidieplafond is bereikt. De regeling wordt uitgevoerd door de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Door een verandering naar een ander verwerkingssysteem kan het zijn dat de gebruikelijke afhandeltermijn iets langer op zich laat wachten. Uiteraard worden de ingediende aanvragen wel gewoon in behandeling genomen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio