9.4 C
De Bilt

Inloopbijeenkomst supermarkt dorpshart De Kwakel heeft veel belangstelling

Op 10 januari organiseerde supermarkt Rehorst samen met de gemeente Uithoorn een inloopbijeenkomst in De Kwakel. De interesse voor de plannen van de nieuwe supermarkt met appartementen erboven bleek groot. De winkel staat gepland op de locatie van de voormalige Rabobank aan de Kerklaan in De Kwakel. Hier werd ook de inloopbijeenkomst gehouden.

Ontwerp supermarkt

Het was de eerste keer dat het ontwerp van de supermarkt met woningen werd gepresenteerd aan het publiek. Men kon in gesprek te gaan met onder meer de aannemer, de architect en de makelaar. De ontwerpen zijn inmiddels ook aangebracht op de ramen van het Rabobankgebouw en zijn doorlopend te bekijken. Het plan voor de supermarkt loopt parallel aan de herinrichting van het dorpshart en sluit hierop aan. Voor deze herinrichting maakte een werkgroep van bewoners en ondernemers eerder al een ontwerp.

Grote belangstelling inloopbijeenkomst De Kwakel
Grote belangstelling inloopbijeenkomst De Kwakel – Foto: gemeente Uithoorn

Bestemmingsplan en planning

De plannen voor de winkel zitten momenteel in de bestemmingsplanprocedure. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage t/m 1 februari. Inzien is mogelijk in de hal van  gemeentehuis of digitaal op ruimtelijkeplannen.nl. Zodra het bestemmingsplan definitief is, wordt rond april de omgevingsvergunning aangevraagd. Na goedkeuring kan gestart worden met de sloop van het gebouw. De volgende stap in de werkzaamheden van het dorpshart (openbare ruimte) is het contracteren van een aannemer door de gemeente. 

De vernieuwing van de openbare ruimte in dorpshart De Kwakel wordt mogelijk gemaakt door een co-financiering van de gemeente en Stichting Leefomgeving Schiphol. De ontwikkeling van de supermarkt met woningen is een particulier initiatief.

Op de website www.uithoorndenktmee.nl leest u steeds de laatste informatie over beide projecten. Ook kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief (onder project Dorpshart De Kwakel).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio