8.3 C
De Bilt

Supernova: Holiday on Ice show met Nederlandse Sophie Bijkerk op het ijs

Een bijzonder spektakel. Zo noemt Robin Cousins, creatief directeur en choreograaf, de show Supernova van Holiday on Ice die op dit moment op tournee is door Nederland. Volgens Cousins is de show grootser dan ooit en zijn de technisch snufjes enorm spectaculair. “Daarnaast is de kwaliteit van de schaatsers ongekend groot. Onze cast voor Supernova bestaat ook uit Olympische schaatsers en zelfs uit winnaars van Olympische medailles”, vertelt hij. “Het is enorm inspirerend om met deze talenten te werken. Iedereen werkt zo hard. De schaatsers maar ook de crew. Het is fantastisch om met deze mensen te werken die maar één ding willen en dat is een geweldige show neerzetten.”

Spektakel in Supernova

In de show Supernova komen de schaatsers in een sneeuwstorm terecht die ze naar een nieuwe plek brengt waar alles anders is. Daar ontspint zich een sprookjesachtig liefdesverhaal. De choreograaf en zijn team hebben naast het romantische verhaal zich vooral uitgeleefd in de techniek. “Het publiek komt oren en ogen te kort. We wilden de show niet alleen op het ijs doen maar ook de ruimte boven de schaatsers benutten”, vertelt Robin Cousins.

“De schaatsers vliegen vier meter hoog door de lucht. Dat is zeer spectaculair. Ook leeuwen en draken passeren de revue. En de kostuums zijn prachtig en extravagant.” Volgens Robin Cousins is Supernova een must om naartoe te gaan en de show live te bewonderen. “Op TV kan je het spektakel niet zo ervaren als live.”

Sophie Bijkerk

Een van de schaatsers die meedoet in de internationale cast is de Nederlandse Sophie Bijkerk die in het ensemble schaatst. “Ik vind het heel bijzonder om met zo’n groot gezelschap een show neer te zetten. We beginnen in Nederland en daarna gaan we op tournee naar Oostenrijk en Frankrijk. Heel bijzonder om die landen te verkennen. Ik kijk er enorm naar uit”, aldus Sophie. Op dit moment maakt ze lange dagen want de repetities duren van negen tot zes uur. “Je hebt dus heel lang je schaatsen aan”, zegt ze.

Het schaatsen is Sophie met de paplepel ingegoten. “Ik ging als baby al in de maxi cosi mee naar de schaatsbaan en was 2,5 jaar toen ik voor het eerst op schaatsjes stond. Op mijn 5e deed ik mijn eerste wedstrijd. Na jarenlang kunstschaatsen als sport te hebben gedaan, wist ik op de middelbare school al dat ik in shows wilde schaatsen. Ik ben enorm blij dat dat is gelukt”, vertelt Sophie.

Genieten van repetities

Sophie geniet enorm van de repetities en de productie. “Je doet het echt samen en moet een goede show neerzetten. Grote uitdaging is om niet alleen op je eigen prestaties te focussen maar ook op de andere schaatsers. Ook heb ik een paar quick changes waarbij ik me razendsnel moet omkleden”, vertelt ze. “Ik vind het enorm fijn dat ik in show meedoe. Ik doe dit uit liefde voor de sport.”

Holiday on ice Supernova is van 8 december tot en met 8 januari te zien in Groningen, Rotterdam, ’s Hertogenbosch, Amsterdam en Maastricht. Meer info over kaartverkoop en de show op www.holidayonice.nl


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio