12.7 C
De Bilt

Sympany geeft kleding een tweede kans in Uithoorn

Uithoorn – Gemeente Uithoorn vraagt aandacht voor de kledingcontainers van Sympany. Voor veel mensen het moment om de zomerkleding weer tevoorschijn te halen en de winterkleding op te ruimen. Een aantal kledingstukken zal helaas niet geschikt zijn om weer aan te trekken. Niet alleen omdat het misschien te strak, te groot, te lang of te kort is, maar ook omdat het een gaatje heeft, de rits kapot is of er een knoopje ontbreekt. Als kleding kapot is, is het belangrijk om te kijken of het gerepareerd kan worden. Want kleding blijven dragen is de meest duurzame oplossing. Als dat niet kan, dan mag óók deze kleding in de textielcontainer van Sympany worden gedaan.

Sympany zorgt altijd voor de juiste afnemers van kleding

Als kleding nog door een ander te dragen is, zal Sympany ervoor zorgen dat de juiste afnemer wordt gevonden. De overige kleding zal worden gerecycled, bijvoorbeeld als isolatiemateriaal of nieuwe garens. Het doel is te komen tot hoogwaardige recycling zoals nieuwe garens voor nieuwe kleding. Naast kleding zijn ook bedtextiel, schoenen (graag per paar samengebonden met de veters of een elastiek), woontextiel (hand- en theedoeken), speelgoedknuffels en kledingaccessoires (zoals petten, tassen, riemen) welkom.

Wethouder Ferry Hoekstra (Woonomgeving): “Sinds mijn bezoek aan Sympany, vorig jaar september en het grondstoffencongres van twee weken geleden, word ik steeds bewuster. Ik koop steeds meer kleding als ik het echt nodig heb en dan is dat geen fast fashion, maar kleding die wat langer meekan. Kapotte of afgedragen kleding doe ik meestal in de textielcontainer. Naar Ceres brengen of aan de weg zetten bij de huis-aan-huisinzamelingen voor een goed doel kan natuurlijk ook.”

Belangrijk is dat alle ingeleverde kleding en overig textiel schoon en droog is. Zorg dat je je textiel goed verpakt in de container stopt, zodat het beschermd is tegen vuil en vocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio