15.6 C
De Bilt

Techniek Driedaagse bezocht door gemeentebestuur De Ronde Venen

Vol bewondering en enthousiasme keken wethouders Maarten van der Greft en Anja Vijselaar hun ogen uit op de vijfde editie van de Techniek Driedaagse. “Wat een dynamisch evenement”, stelt Vijselaar, wethouder met onder andere Economie en Arbeidsmarkt in haar portefeuille. “Hier maken jongeren echt kennis met techniek. Zij ontdekken welke mogelijkheden er voor hen zijn en wat ze kunnen worden. Zo’n evenement biedt legio kansen.”

Techniek Driedaagse

De Techniek Driedaagse is een techniekfestijn voor leerlingen van de groepen 7,8 en de brugklas uit de gemeenten De Ronde Venen, Aalsmeer, Nieuwkoop en Uithoorn. Hier volgen leerlingen technische workshops onder leiding van technici, werknemers van lokale bedrijven. “Op zo’n evenement ontdekken de leerlingen de techniek in de praktijk”, stelt wethouder Van der Greft. Hij heeft onder andere Onderwijs in zijn portefeuille.

“Dat is een groot verschil met de technieklessen die op school worden gegeven. Hier maken de leerlingen kennis met verschillende technische sectoren, de nieuwste technieken en legio technische beroepen. Ze ontdekken hun talenten en worden enthousiast gemaakt voor een veelzijdige sector. Het enthousiasme straalt ervan af. Waar je ook kijkt zie je blije gezichten.”

Verbeteren imago van Techniek

Daarnaast draagt dit evenement volgens de wethouder bij aan het verbeteren van het imago van de technische sector. “Op de Techniek Driedaagse zien en ervaren leerlingen dat techniek heel leuk en innovatief is’’, vervolgt Van der Greft. “Techniek brengt vooruitgang en oplossingen. Wie werkt in de techniek denkt en doet mee. Je laat iets heel concreets achter. Bovendien staat de techniek voor werkgelegenheid; nu en in de toekomst. Dat biedt kansen. Op de Open Avond kunnen ook ouders dat ervaren.”

Betrokkenheid van lokale technici

Alle workshops van de Techniek Driedaagse worden gegeven door lokale technici, met ondersteuning van vele vrijwilligers. Dagelijks zijn meer dan 200 mensen betrokken. Die betrokkenheid wordt door de wethouders bewonderd. “Het is mooi om te zien dat zoveel partijen hieraan meewerken om jongeren enthousiast te maken voor hun mooie sector”, stelt wethouder Anja Vijselaar. “Het vraagt om volhouden en een lange adem, maar één ding is zeker: met zo’n evenement maak je jonge mensen enthousiast.”

Dynamisch evenement vol kansen

De wethouder ziet veel kansen. “Veel bedrijven zoeken technici, de noodzaak is hoog. Hoe mooi zou het zijn als we met dit evenement alle leeftijden kunnen betrekken. Niet alleen leerlingen uit de brugklas, maar ook leerlingen die al wat ouder zijn. Bovendien kan dit evenement de perfecte match zijn tussen werkgevers en werkzoekenden. Hier worden alle vacatures gepresenteerd, kun je lokale technici ontmoeten en kunnen mooie contacten worden gelegd. Kortom, een dynamisch evenement vol kansen. Daar dragen wij als gemeente graag aan bij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio