9 C
De Bilt

Terug naar hoe het was, is ondenkbaar!

Uithoorn/De Kwakel – Voor inwoners van Uithoorn en De Kwakel is het ondenkbaar dat er ooit weer zoveel vliegverkeer boven hun daken zal zijn. “We beseffen nu pas wat ons ontnomen is”. Dit citaat staat symbool voor de gevoelens van bewoners van Uithoorn en De Kwakel nu er nauwelijks meer boven de gemeente gevlogen wordt. “Niet meer de geluidshinder van vliegtuigen, maar het gefluit van vogels. Van bijna geen rustmomenten naar ongekende stilte en een merkbaar schone lucht.”

Ondenkbaar dat straks niet veranderd

We realiseren ons dat Schiphol belangrijk is voor de economie en werkgelegenheid. Ook onze inwoners willen blijven vliegen om op vakantie te gaan. Maar terug naar hoe het was, is voor Uithoorn ondenkbaar. Genoeg is genoeg was ons standpunt voordat de coronacrisis uitbrak. We zetten toen al in op minder hinder. Wij zijn van mening dat de huidige situatie, hoe afschuwelijk ook, kan helpen een evenwichtige balans tussen Schiphol en de leefomgeving te vinden. Zodat onze inwoners de vogels kunnen blijven horen en die momenten van stilte kunnen blijven ervaren.

Crisis is een kans

Wij zien de huidige crisis als een keerpunt en tegelijk als een kans voor luchtvaartsector en ministerie om de situatie in Uithoorn blijvend te verbeteren en het is ondenkbaar dat dit ongewijzigd blijft. Onze inwoners kunnen er zeker van zijn dat we daarover blijven meedenken en meepraten met als doel een goede uitkomst voor Uithoorn en De Kwakel. Wij gaan daarom graag als betrokken partners aan tafel om die gezamenlijke toekomst vorm te geven.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio