7.7 C
De Bilt

Tijdelijk Noodfonds Energie Heemskerk geopend

Heemskerk – Het (landelijke) Tijdelijk Noodfonds Energie is sinds 22 januari geopend voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het fonds helpt mensen om energieschulden te voorkomen. Voor een half miljoen huishoudens is de hoge energierekening in de winter namelijk niet te betalen. Er is in 2024 geen energietoeslag en geen prijsplafond. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds krijgen voor een periode van zes maanden.

Hoe werkt het Noodfonds ?

Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is vergeleken met het totale inkomen in het huishouden. Als de energierekening meer dan 8 of 10% van het inkomen is, dan betaalt het fonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers.

Wie kan het aanvragen?

Huishoudens met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum kunnen een aanvraag doen. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan €3.200,- (alleenstaand) of €4.480,- (samenwonend). Bij dit bedrag hoort ook 8% vakantiegeld. De energierekening is hoger dan 8 tot 10% van het bruto maandinkomen. Het maakt niet uit waar aanvragers een energiecontract hebben.

Aanvragen?

Aanvragen van het fonds kan via www.noodfondsenergie.nl. Ook familieleden of vrienden kunnen daar via een machtiging de aanvraag voor iemand anders doen. Inwoners van Heemskerk kunnen ook op het Serviceplein in het gemeentehuis terecht. Daar helpen ze u graag. Een aanvraag doen kan tot en met 31 maart 2024. Er is ook een landelijke hulplijn van het fonds: 085 – 088 1111.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio