-2.1 C
De Bilt

Toegankelijke speelplaatsen ondersteunt door handtekeningen

Aalsmeer – Speelplaatsen die toegankelijk zijn voor iedereen, dus ook kinderen met een beperking. Dat is het doel van de Dorpsraad Kudelstaart. Om dit doel kracht bij te zetten, zijn er rondom de Copernicusstraat handtekeningen verzameld om de speelplaats op deze plek toegankelijk te maken.  Maandagmiddag kwamen Dorpsraadvoorzitter Jaap Overbeek en Liesbeth Dun de handtekeningen overhandigen aan wethouder Wilma Alink.

Handtekeningen actie

De dochter van Liesbeth, Lotte, zit in een rolstoel en haar vriendjes en vriendinnetjes willen dat zij ook met hen mee kan spelen. De buurtkinderen hebben daarom handtekeningen opgehaald bij de omwonenden van de speelplaats aan de Copernicusstraat.

Wethouder Alink: “Wat een geweldig initiatief! Ik vind het eigenlijk heel logisch dat speelplaatsen voor iedereen zijn, maar helaas wordt daar nog niet altijd rekening mee gehouden. Ik wil de kinderen bedanken dat zij hier aandacht voor vragen. In onze gemeente telt iedereen mee en zij begrijpen dat. We gaan hier mee aan de slag en zorgen dat bij iedere speelplaats die opgeknapt wordt gekeken wordt hoe we het leuk kunnen maken voor alle kinderen. Te beginnen bij de Copernicusstraat.”

Speelplaatsen

De Dorpsraad heeft al eerder contact gehad met de projectleider die bezig is met de vernieuwing van verschillende speelplaatsen in Kudelstaart. Inmiddels is de gemeente al van start gegaan met aanpassingen op straatniveau die deze speelplaatsen beter toegankelijk maken. Daarnaast wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn voor meer inclusieve speeltoestellen.

Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio