8.8 C
De Bilt

Trucks on tour om jongeren enthousiast te maken voor de wereld van transport en logistiek

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. Trucks on tour toont dat de vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling het beroep aantrekkelijk maken voor een bredere groep mensen. Om jongeren te interesseren voor de wereld van transport en logistiek komt de sector met ‘Trucks on Tour’ en een Open Dag op 9 maart naar de Bollen- en Veenstreek Campus.

Trucks on tour

Met het initiatief Trucks on Tour brengen bedrijven in de Bollen- en Veenstreek (Dobbe Transport, Van der Slot Transport, Wesseling Logistics, De Wit Transport & Logistics), het ROC van Amsterdam en STL met hun vrachtauto’s een bezoek aan een aantal vmbo scholen in de regio om leerlingen te attenderen op de wereld van transport en logistiek en de Open Dag op 9 maart. STL.

“Door naar de leerlingen toe te gaan, kun je in de praktijk laten zien hoe het is om later te werken in de wereld van transport en logistiek. Jongeren kunnen zo zelf ervaren dat je als vrachtwagenchauffeur werkt in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 10.000 chauffeurs per jaar.”

Open dag 9 maart: beleef de wereld van transport en logistiek!

De open dag van Trucks on Tour wordt georganiseerd op 9 maart bij De Wit Transport in Oegstgeest, waar de Bollen-en Veenstreek Campus van het ROC van Amsterdam is. Tijdens de open dag krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek via VR en een simulator. Je kunt de vrachtwagens van Trucks on Tour bekijken en op een speciale heftruck rijden en we leggen uit wat de opleiding inhoudt.

Er zijn twee rondes van Trucks on Tour. De eerste ronde start 16.30 (inloop vanaf 16.00) en de tweede ronde start 19.00 (inloop vanaf 18.30). Mensen die komen kijken maken bovendien kans op een speciale actie voor het rijbewijs B. De locatie is: De Wit Transsport, Haarlemmerstraatweg 52, 2343 LB Oegstgeest. Als je komt, let op: op het pand staat nog de naam van het overgenomen V.d. Luyt Transport.

Leren en werken Bollen- en Veenstreek biedt innovatieve vorm van onderwijs

BBL- leerlingen die chauffeur wegvoer of logistiek medewerker willen worden kunnen in de Bollen- en Veenstreek één dag naar school gaan op de Campus bij transport Bedrijf De Wit in Oegstgeest. Mbo- docenten verzorgen hier de lessen op locatie en sluiten zo maximaal aan op de praktijk. De leerlingen komen in dienst bij STL en worden gedetacheerd bij de deelnemende bedrijven. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker.

Innovatief onderwijs

Lisette van Herk, directeur STL: “Deze vorm van onderwijs is zeer innovatief. Voor vmbo-leerlingen die op mbo 2-niveau een vervolgopleiding gaan doen in de richting transport en logistiek is er nu een nieuwe leervorm die beter aansluit op hun wensen. Door de lessen in een werkomgeving te verzorgen, is de kans groter dat studenten het mbo-diploma behalen. Bijkomend voordeel voor hen is, dat zij minder ver hoeven te reizen. Leren en werken worden zo extra aantrekkelijk.”

Schooljaar 2022/2023

De opleiding Chauffeur Goederenvervoer of Logistiek Medewerker gaat in september 2022 van start op de Bollen- en Veenstreek Campus bij De Wit Transport & Logistics. Er is een beperkt aantal leerwerkplaatsen beschikbaar. Voor meer info: https://www.stl.nl/bbl/bollenenveenstreek/.

Over STL

STL is de grootste werkgever voor BBL-leerlingen in Nederland. Wij helpen leerlingen bij hun keuze en begeleiden leerlingen bij hun hele werk- en leertraject. Ook de detachering van BBL-leerlingen bij de leerbedrijven wordt geregeld door STL. En er zijn subsidies mogelijk.
De rijopleiding van de BBL opleiding chauffeur wegvervoer kun je volgen met een subsidie van 100%. Alleen de bijkomende kosten betaal je zelf (bijvoorbeeld boeken, examens en medische keuring). Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het opleidingsfonds voor de sector SOOB in opdracht van werkgeversorganisaties TLN en VVT en de vakbonden FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio