9.6 C
De Bilt

Tulp Festival 2021 geeft kleur aan de buurt

Amsterdam, 29 maart 2021: Ook dit voorjaar zorgt Festival Tulpen Amsterdam voor kleur in de hoofdstad. Honderdduizend plantjes, verspreid over de stadsdelen, zetten  Amsterdam in bloei gedurende de hele maand april. Fleurige rijen kuipen en schalen met plantjes verlevendigen woonbuurten, verbindingsstraten, pleinen en winkelcentra onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. In woonstraten en op buurtpleintjes zal daarnaast de vlammend oranje ‘Flair’ te zien zijn in geveltuintjes en rond bomen. Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in eigen stad. Wandelend of fietsend voert de route langs bekende en onbekende plekken. Een locatie-overzicht is gratis te downloaden op www.tulpfestival.com. Volg het nieuws en informatie over actuele bloeiperiodes op Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Kleurrijke schalen en kuipen met tulp


Zoals elk jaar zullen Damrak, Dam, Rokin en de Magere Brug in het centrum de aandacht trekken met de vrolijke voorjaarsbloem in tientallen schalen en kuipen op rij. Stadsdeel Noord pakt flink uit met presentaties op verschillende plekken. Vanaf de pont word je verwelkomd op de IJpromenade en de Buiksloterweg met veelkleurige plantjes. De Van der Pekstraat staat ook weer gezellig vol met planten. Nieuwe locaties in Noord zijn onder meer Mosveld, winkelcentrum Molenwijk en het Plejadenplein. Metroreizigers zien de vrolijk stemmende plantjes op station Noord. In stadsdeel West domineren tulpen buurtpleinen, zoals Bellamyplein, Kwakersplein, Witte de Withplein, Mercatorplein en staat een fraaie mix van kleurrijke Plantjes op de hoek van de Adm. De Ruijterweg en Willem de Zwijgerlaan. In Zuid is het zoals elk jaar in en rond de vijver op het Museumplein een feest. In Zuidoost kleuren de planten de pleinen van Amsterdamse Poort. Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei. Dat zien we onder andere op het Boerhaaveplein in stadsdeel Oost, waarvoor Festival 1.000 bollen doneerde, en in Zuid in de tuin van het Rijksmuseum en de Botanische Tuin Zuidas. Een markante locatie is het Vondelpark waar 30.000 Bollen zijn geplant rond het monument.

Geveltuinen
Driehonderd Amsterdammers reageerden najaar 2020 op de uitnodiging om per adres 50 gratis bollen te planten in hun geveltuin of rond een boom in hun straat voor het Festival 2021. De komende weken zal de fraaie, vlammend oranje, ‘Flair’ kleur geven aan straten en buurtpleintjes verspreid over heel Amsterdam. Festival en Amsterdam Tulip Museum stelden de bollen voor deze actie ter beschikking.

Expositie van honderd soorten
In de openbare ruimte achter museum Hermitage (ingang via Nieuwe Keizersgracht 1) komt een unieke expositie tot leven van 100 tulpensoorten. In de 100 kuipen met 100 verschillende soorten zijn historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten bijeengebracht. Toegankelijk op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur. 

foto: FFA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio