12.7 C
De Bilt

Tulpen bloeien voor Amsterdammers

Amsterdam Het is half april, we zijn halverwege Tulp Festival 2020 en op meer dan 100 locaties in alle delen van de stad hebben de tulpen al uitbundig gebloeid. Deze week worden de tulpen in de kuipen vervangen en zien we ze opnieuw vanuit een voorzichtig losbarstende knop tot volle bloei komen.

Ook de tulpen in de volle grond gaan nu hun mooiste tijd tegemoet. Nog twee volle weken kunnen Amsterdammers in wijken en buurten, langs straten en op bruggen, pleinen en in parken genieten van deze vrolijk stemmende kleurenpracht. Kijk voor alle locaties op de website tulpfestival.com. Volg het nieuws, actuele gegevens en fotoreportages over Tulp Festival 2020 via Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Nieuwe locaties

Van bekende tulpenlocaties waar vanwege de coronamaatregelen niet of nauwelijks mensen komen, zoals bij hotels en op het Damrak en Rokin, zijn de schalen met tulpen verplaatst, zoals hier naar de Marnixstraat en naar het Kastanjeplein. 

Volle grond

Geen Tulp Festival zonder tulpen aan de voet van Vondel. Afgelopen najaar plantten schiolieren en vrijwilligers hier 30.000 tulpenbollen. Voor het zesde achtereenvolgende jaar schitteren nu zeven soorten tulpen in evenzovele kleuren in het Vondelpark. 

Over het Tulp Festival Amsterdam

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Voor iedere Amsterdammer een tulp betekent ook van iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, organisaties en stadsdelen planten bollen, bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren. Zo verbindt Tulp Festival de stad, bedrijven, bewoners en bezoekers. Het nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert en met het immer groeiende inwonertal (nu ca. 880.000) nog veel nieuwe tulpenlocaties zal weten te veroveren. www.tulpfestival.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio