22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Uitgeest en Heemskerk maken werk van verkeerssituatie Tolweg

Om geluidshinder voor de omgeving terug te dringen en de verkeersveiligheid te vergroten nemen de gemeenten Uitgeest en Heemskerk maatregelen op de Tolweg. Het gaat om het weggedeelte tussen de grenzen van de bebouwde kom van Heemskerk en Uitgeest. De maatregelen zijn het resultaat van eerdere gesprekken met inwoners van de Heemskerkse wijk De Die over overlast door verkeersgeluid.

Binnen de gemeentegrens van Uitgeest gaat de maximale snelheid buiten de bebouwde kom van 80 kilometer per uur naar 60 kilometer per uur. Het verkeersbesluit dat daarvoor nodig is, is inmiddels vastgesteld.

Aangepast bord bij Heemskerk

De gemeente Heemskerk heeft op haar beurt het bord dat de grens van de bebouwde kom aangeeft verplaatst naar de gemeentegrens. Juridisch lag de grens van de bebouwde kom al op de gemeentegrens. Het bord staat nu dus op de juiste plek. Daardoor wordt het weggedeelte waar de maximale snelheid geldt van 50 kilometer per uur, 150 meter langer. Door deze maatregelen wordt de verleiding minder groot om op de Tolweg hard op te trekken. Daardoor zal de overlast die omwonenden ervaren verminderen.

Inrichting van de weg

De volgende stap is om de wegkenmerken van de Tolweg buiten de bebouwde kom aan te passen om de gevraagde snelheid van 60 kilometer per uur daadwerkelijk af te dwingen. Dit zal worden aangepakt als de Tolweg toe is aan onderhoud, waarschijnlijk in 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio