5.2 C
De Bilt

Gemeente Uitgeest gaat bruikleenovereenkomst aan met IJsclub Uitgeest

Op 8 november ondertekenden wethouder René Oud van de gemeente Uitgeest en bestuurslid Coen van Egmond namens IJsclub Uitgeest de bruikleenovereenkomst voor het gebruik van de ijsbaan. De ondertekening is essentieel om, ook tijdens de ruimtelijke ontwikkelingen rond de realisatie van de sportzaal en het dorpspark, het gebruik van de ijsbaan mogelijk te maken.

Nieuwe sportzaal

Het huidige terrein van de ijsbaan langs de Castricummerweg is door de gemeenteraad aangewezen als locatie voor de bouw van de nieuwe sportzaal, ter vervanging van de verouderde sportzaal De Meet. Om de groene uitstraling te behouden en de locatie tegelijkertijd jaarrond meer open en toegankelijk te maken, wordt naast de nieuwe sportzaal een dorpspark gerealiseerd.

Het park wordt multifunctioneel ingericht en zal onder andere ruimte bieden voor diverse sporten. Verder is er plaats voor evenementen. Zo stond de kermis dit jaar al op het terrein, en dat is goed bevallen. Voor de ijsbaan is ook een plek gereserveerd, zodat jong en oud uit Uitgeest – als het eenmaal goed gaat vriezen – kan schaatsen op een landijsbaan van circa 250 meter, met binnenterrein.

IJsclub Uitgeest

De bruikleenovereenkomst is van tijdelijke aard, voor de periode van 1 december 2022 tot en met 1 april 2023 (met de optie tot jaarlijkse verlenging), totdat de herinrichting van het terrein een feit is. De gemeente stelt in deze periode de ijsbaan gratis ter beschikking, zodat de ijsclub zijn activiteiten kan voortzetten. Zodra de sportzaal en het dorpspark zijn gerealiseerd, wordt in samenwerking met IJsclub Uitgeest toegewerkt naar een huurrelatie voor een langere periode.

Ondertekening

Wethouder René Oud over de ondertekening: “Het college werkt stap voor stap toe naar een multifunctioneel dorpspark. De samenwerking met de IJsclub Uitgeest verloopt goed. Als het dit jaar goed vriest, kan er weer worden geschaatst.” Coen van Egmond, secretaris van de ijsclub, kijkt graag vooruit. “Laat het nu maar snel gaan vriezen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio