20 C
De Bilt

College van B&W Uitgeest stemt in met definitief ontwerp nieuwe sportzaal

Uitgeest – In haar vergadering van 25 april heeft het College van Burgemeester en Wethouders van Uitgeest ingestemd met het definitieve ontwerp voor de nieuwe sportzaal, die de oude sportzaal De Meet zal vervangen. Het ontwerp is in samenwerking met de huidige gebruikers van De Meet en de ijsclub tot stand gekomen.

De nieuwe sportzaal wordt multifunctioneel en heeft een sportvloer van 14 meter breed en 24 meter lang. De hoogte is 5,5 meter. De zaal wordt zoveel mogelijk volgens de circulaire bouwmethodiek gebouwd. Bovendien wordt het gebouw gasloos uitgevoerd, komen er zonnepanelen op het dak en krijgt de luifel boven de entree een sedumdak voor wateropvang en de versterking van de biodiversiteit.

Klimaatbestendig parkeren

In het voorlopig voorontwerp van het voorterrein is uitgegaan van halfverharde parkeerplaatsen en voorzieningen om fietsen te stallen. De verdere invulling hiervan wordt meegenomen in het participatieproces rond het dorpspark, dat in mei van start gaat. De oplevering van de sportzaal staat gepland in de zomer van 2024.

Sportzaal De Meet wordt gesloopt zodra de nieuwe sportzaal is opgeleverd. Deze plek komt vrij voor woningbouw. Omwonenden en andere belangstellenden worden betrokken bij deze ontwikkeling.

Gemeente Uitgeest ontwikkelt centrum

Wethouder René Oud: “De gemeente Uitgeest is druk bezig met het verder ontwikkelen van het centrum. De bouw van deze sportzaal zal ervoor zorgen dat onder andere de kinderen van de basisscholen in een prachtig nieuw gebouw kunnen sporten. Ook andere verenigingen krijgen natuurlijk een plek in dit nieuwe, duurzame gebouw.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio