13.1 C
De Bilt

Uitgeesters denken mee over ontwerp dorpspark

Zo’n 15 Uitgeesters werkte op maandagavond 15 mei werkte aan een ontwerp voor de inrichting van het dorpspark. Na een korte inleiding startte het ‘ontwerpatelier’ waarbij de deelnemers aan de slag gingen met hun eigen ideeën en ontwerpelementen. Dat leverde aan het einde van de avond drie ontwerpen op.

Op de plek waar nu de ijsbaan is, komt het nieuwe dorpspark van Uitgeest. De ijsbaan blijft onderdeel van het park, zodat dit deel van Uitgeest een groene uitstraling behoudt. Het dorpspark biedt straks ruimte voor een onverharde ijsbaan van circa 250 meter en evenementen zoals de kermis. Daarnaast krijgt het park een multifunctionele inrichting. Er is ruimte voor ontmoeten, bewegen en sporten voor inwoners van alle leeftijden.

Afvaardiging

De gemeente Uitgeest vindt het belangrijk dat inwoners kunnen meedenken over de inrichting van het park. Daarom worden verschillende partijen betrokken bij de planvorming. Deelnemers aan het ontwerpatelier waren een afvaardiging van omwonenden, IJsclub Uitgeest, de kinderraad, de SUS, Jongerenwerk, de buurtsportcoach, de dorpsraad en inwoners die zich voor de sessie hebben aangemeld. Zij werkten in drie groepen aan een ontwerp, met een plattegrond van het dorpspark als basis. De kinderraad heeft zich op 8 mei ook al over het ontwerp gebogen. De ideeën die daarbij op tafel kwamen, namen zij mee naar dit ontwerpatelier.

Beweegpad en fitnesstoestellen

Aan het einde van de bijeenkomst presenteerden de groepjes hun ontwerpen aan elkaar en was er ruimte om te reageren. De ideeën varieerden van een ‘beweegpad’ tot aan een multifunctioneel basketbalveld waar ook op gedanst en eventueel geschaatst kan worden. Verder was er draagvlak voor een kruidenheuvel, picknickbanken, fitnesstoestellen en een wandelpad dat wordt verbonden met het dorp. Landschapsarchitecte Maithe Vos van HB Adviesbureau uit Alkmaar zal alle plannen vertalen naar een ontwerpvoorstel. Zij zal dit presenteren tijdens de volgende bijeenkomst. Ook dan is er weer volop gelegenheid voor de deelnemers om te reageren en mee te denken. Meer informatie over het dorpspark is te vinden op Sportzaal en dorpspark | Gemeente Uitgeest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio