13.1 C
De Bilt

Gemeente Uithoorn doet mee met Uniek Sporten Uitleen

Uithoorn – In een symbolische estafette gaven framerunners van Atletiek Klub Uithoorn pas het stokje over aan wethouder Jan Hazen (Sport). Het vormde de lancering van Uniek Sporten Uitleen in de gemeente Uithoorn. Inwoners met een fysieke beperking kunnen daar vanaf 1 april terecht voor sportadvies en voor het uitproberen van sporthulpmiddelen. Het symbolische estafettestokje wordt doorgegeven binnen alle zes gemeenten van het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten Amstel- en Meerlanden.

Uniek Sporten Uitleen in Uithoorn

Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice van sportrolstoelen en handbikes. Het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over een sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het hulpmiddel op locatie afgeleverd. Er zijn geen kosten verbonden aan de dienst.

Framerunners AKU

Atletiek Klub Uithoorn (AKU) heeft een actieve club framerunners die iedere week fanatiek rondjes rennen op de atletiekbaan. Ieder op zijn eigen niveau. De een doet een paar rondjes, de ander traint voor de dam tot dam loop. Dankzij goed materiaal en fantastische vrijwilligers is dit mogelijk. “Extra helpende handjes zijn welkom. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers,” zo zegt trainster Tamara Kwint.

Uniek Sporten Uitleen blijft minimaal 3 jaar beschikbaar in de gemeente Uithoorn. Wethouder Hazen is trots dat de gemeente zich heeft aangesloten. “Onze inwoners kunnen nu sportvoorzieningen en -hulpmiddelen uitproberen en zo de sport kiezen die bij hen past. Hopelijk inspireert dit meer mensen om te gaan bewegen en te sporten.”

Meer weten? Uitproberen?

Meer informatie? Kijk op  www.unieksporten.nl/uitleen of neem contact op met Nikki Hakkesteegt via 088 2037381 of nhakkesteegt@teamsportservice.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio