5.3 C
De Bilt

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen – Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter Vermeulen Museum (PVM), Natuurhistorisch Museum en NME-centrum van de gemeente Velsen. Hij begint op 1 juni 2020 en gaat vorm geven aan de toekomst van en samenwerking tussen beide organisaties. Bestuur PVM, Raad van Toezicht van BRAK! en de gemeente Velsen zijn zeer content met de benoeming van Erwin van Liempd die veel ervaring meebrengt uit zijn tijd bij o.a. Naturalis in Leiden.

Nieuwe stap naar toonaangevend educatief centrum in Velsen

De aanstelling van Van Liempd markeert de start van een nieuwe fase in de opbouw van een toonaangevend centrum voor natuur, kust en klimaat in IJmuiden (gemeente Velsen). In het toekomstige centrum leren jonge en volwassen bezoekers over biodiversiteit, de effecten van klimaatverandering op o.a. de natuur. Ook kunnen ze meedoen aan onderzoeken en krijgen ze handvatten wat ze zelf kunnen doen om hun omgeving of woning duurzamer te maken. Over zijn benoeming zegt Erwin: “Ik kijk uit naar mijn start bij PVM en BRAK en zie het als een mooie kans om twee organisaties samen te voegen tot een mooie, nieuwe plek voor onder andere onderzoek en educatie op het gebied van natuur, milieu en klimaat. Inhoudelijk passen de activiteiten van PVM en BRAK! heel goed bij elkaar. Ook de mogelijkheid de organisatie, het gebouw en de inrichting ervan opnieuw vorm te geven biedt in mijn ogen mooie kansen.”

Regionaal en landelijk aandacht voor kust, klimaat en natuur

Zowel het Pieter Vermeulen Museum als Science Center Kust en Klimaat stichting BRAK! verheugen zich op de groei en verdere professionalisering van PVM en BRAK! waar ze samen met Erwin voor gaan zorg dragen. Klimaat speelt een centrale rol in de activiteiten van zowel BRAK! als PVM. Met de verdere ontwikkeling van de samenwerking beogen PVM en BRAK! zowel regionaal als landelijk nog meer aandacht te genereren voor de thema’s kust, klimaat en natuur.

Van Liempd is momenteel commissielid in de Drentse Staten en werkte in het verleden bij onder andere Naturalis en de provincie Noord-Holland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio