10.2 C
De Bilt

Vanaf 16 juli omleidingen en afsluitingen stationsgebied Zaandam

Zaandam – Van zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli vinden grote werkzaamheden plaats voor de spooroverbouwing Zaandam. In deze periode plaatst Hegeman de nieuwe overbouwing op de nieuwe fundering over het spoor. Om de veiligheid van reizigers, voetgangers en fietsers te vergroten gelden vanaf maandag 16 juli a.s. opnieuw enkele omleidingen en afsluitingen. Ook zijn er wijzingen voor treinreizigers.

Trap en fietspad Korte Hogendijk dicht vanaf 16 juli

Van maandag 16 juli tot en met maandag 30 juli zijn het fietspad onder het Stadhuis en de (minder) valide parkeerplaatsen aan de kant van het Stadhuis afgesloten. Op de parkeerplaats aan de zijde van de Houtveldweg blijven de vier mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar. Mindervaliden kunnen parkeren in parkeerparage Q-park de Hermitage. Parkeren van auto’s aan de Korte Hogendijk is niet mogelijk van maandag 9 juli tot en met maandag 30 juli. Ook voetgangers richting het gebouw ‘de Icoon’ worden omgeleid. De tijdelijke trap van het Stadhuisplein naar Korte Hogendijk is dicht. Alle omleidingen staan ter plekke aangegeven met borden. Meer informatie en kaartjes van de omleidingen zijn te zien op www.maakstationsgebied.zaanstad.nl.

Geen treinverkeer Zaandam – Uitgeest

Van 21 t/m 29 juli is er geen treinverkeer mogelijk tussen Zaandam en Uitgeest. NS zet stopbussen in. De bussen rijden vanaf het busstation onder het Stadhuis. Op het station zijn NS-medewerkers aanwezig om u te helpen. Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. www.ns.nl/reisplanner.

Werkzaamheden volgen

Mensen die nieuwsgierig zijn naar de werkzaamheden kunnen de bouwplaats bekijken aan de westzijde (Houtveldweg) van het station vanaf het platform bij de lift op de loopbrug. Hier is echter beperkt plek. Op de website www.maakstationsgebied.zaanstad.nl staan regelmatig updates en foto’s en videobeelden van de voortgang.

Spooroverbouwing

De nieuwe spooroverbouwing over station Zaandam maakt een snelle en veilige verbinding mogelijk tussen het centrum en de westzijde van het station. Ook het station krijgt een opknapbeurt met nieuwe winkels en horeca. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling aan de Houtveldweg voor circa 1400 fietsen. De werkzaamheden duren tot eind 2019.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio