14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Vangst illegale neushoornhoorn

Amsterdam – In een onderzoek, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit, naar het online te koop aanbieden van producten van neushoornhoorn, heeft het Team Milieu op vrijdag 26 maart 2021 in een woning een hoorn aangetroffen en in beslag genomen. De huiszoekingen zijn verricht op locaties in Amsterdam en Hillegom, de hoorn is aangetroffen op laatst genoemde locatie.

De verdachten, een 58-jarige en 68-jarige man, zijn hangende het onderzoek weer in vrijheid gesteld. Onderzoek van de douane moet vaststellen of het om een echt hoorn gaat. 
Het team Milieu van de politie Amsterdam, verricht regelmatig onderzoek naar het bezit van en de handel in bedreigde/beschermde diersoorten en producten van deze dieren. 
 

Neushoorn is een bedreigde diersoort

De neushoorn is een diersoort, die met uitsterven wordt bedreigd en daarom is het bezit van en de handel in producten verboden. In het onderzoek zijn ,tot nu toe, twee verdachten betrokken waartegen proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Strafbaarstelling

Voor het bezit dan wel voorhanden van producten van neushoorns staat een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren, taakstraf of geldboete van ten hoogste 87.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio