13.8 C
De Bilt

Veilig en gezond naar school

Blaricum – Kinderen van de openbare basisschool Blaricum en katholieke basisschool Bernardus in Blaricum openden donderdagochtend om 8.45 al stampend in de lichte regen de nieuwe schoolzone bij hun school. Op de muziek en met aanwijzingen van de beweegcoach lieten de kinderen zien dat gezond bewegen goed voor je is. Wethouder Liesbeth Boersen vindt de opening prachtig: “De kinderen laten zo goed zien hoe gemakkelijk het is om gezond te bewegen! Net als lopend en fietsend naar school gaan. Deze schoolzone helpt enorm om veilig en gezond naar school te gaan. Daar zij we blij mee.”

Veilig met de fiets of te voet

De schoolzone zorgt voor een herkenbare en duidelijke afbakening van de schoolomgeving, zodat het autoverkeer weer dat er een school in de buurt is. De regels van de schoolzone zorgen ervoor dat kinderen veilig te voet en op de fiets naar school kunnen gaan. Zo is op de Verbindingsweg een extra stukje voetpad en een zebrapad aangelegd. Lopend of fietsend naar school gaan is niet alleen gezond voor de kinderen en hun ouders, het levert ook minder parkeerdruk op in de buurt. Ouders die hun kinderen brengen met de auto, kunnen gebruik maken van de kiss&ride stroken. Samen zorgen we voor een veilige schoolomgeving.

Samenwerking

De inrichting van de schoolzone is een samenwerking geweest tussen schooldirectie, schoolouders en gemeente. Omwonenden konden reageren op het inrichtingsplan tijdens een inloopavond van de gemeente. De realisatie van de schoolzone heeft enige tijd in beslag genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio