18 C
De Bilt

Vergunningen Toezicht en Handhaving: college Zaanstad biedt uitvoeringsprogramma aan

Het college heeft het uitvoeringsprogramma voor de inzet van Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) in 2023 en 2024 aangeboden aan de raad. Veel handhavingstaken zijn voor de gemeente wettelijk verplicht. Bij andere taken moeten er keuzes gemaakt worden waar de gemeente meer en minder aandacht aan zal geven. In de komende tijd kiest het college ervoor om illegale bewoning en de aanpak van ondermijnende criminele activiteiten prioriteit te blijven geven.

Extra handhaving op honden en parkeren op verzoek inwoners

Daarnaast is aan inwoners gevraagd wat er extra aandacht verdient. Daarom besteed de gemeente Zaanstad de komende tijd extra aandacht aan onder andere hondenoverlast en parkeeroverlast. Met de inzet van VTH zet Zaanstad zich in voor een veilige, schone en leefbare gemeente.

Gemeente reageert nog steeds op meldingen

De gemeente moet keuzes maken omdat er niet genoeg toezichthouders, juristen en handhavers zijn om op alle taken te handhaven. Dat hier niet actief toezicht wordt gehouden, betekent niet dat hier geen oog voor is. De gemeente reageert gewoon op meldingen en handhaving verzoeken. Op www.zaanstad.nl is het beleidsplan en het uitvoeringsprogramma te vinden. De stukken zijn ook op overheid.nl te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio