10.6 C
De Bilt

Verkiezing nieuwe Polderdichter Haarlemmermeer

HaarlemmermeerOp woensdag 30 juni zal de nieuwe Polderdichter van Haarlemmermeer voor de periode 2021-2022 worden gekozen. In een vorige ronde heeft de jury uit tien kandidaten, vier dichters gekozen die op deze avond de strijd met elkaar aangaan voor het Polderdichterschap. De verkiezing vindt plaats in Bibliotheek Nieuw-Vennep en is daarnaast live te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van de bibliotheek. Kijkers kunnen tijdens de livestream meestemmen op hun favoriete kandidaat.

Jury

De jury bestaat uit Mirjam Noach (oud-Polderdichter Haarlemmermeer 2018-2019), Marja Ruigrok (wethouder Cultuur Gemeente Haarlemmeer) en Swaentje van Sprundel (Bibliotheek Haarlemmermeer). Marianne van Velzen, de stadsdichter van Leiden, zal deze avond aansluiten als gastjurylid.

Deelnemers

De vier overgebleven deelnemers die op 30 juni verbaal de strijd zullen aangaan zijn: Quirijn Teunissen, Demi Baltus, Marian van der Veen-Niemeijer en Maaike Pannekoek-Hänschen. De avond zal muzikaal omlijst worden door singer-songwriter Sanne Sterringa. Een jong muzikaal talent uit Haarlemmermeer.

Rol Polderdichter

De Polderdichter schrijft gedichten over lokale gebeurtenissen of personen en wordt aangesteld voor een periode van twee jaar. Hij of zij werkt samen met de Bibliotheek Haarlemmermeer aan de inhoud van het ‘Polderdichterschap’. De inwoners van gemeente Haarlemmermeer worden hier door de Polderdichter en de bibliotheek bij betrokken.

Selectie

Om mee te dingen naar de titel Polderdichter 2021-22 hebben alle deelnemers twee zelfgeschreven gedichten aangeleverd. Dit mochten gedichten zijn die ze al geschreven hadden, of die ze voor deze gelegenheid speciaal hadden geschreven. Voor de finale op 30 juni hebben de vier overgebleven kandidaten een gedicht in opdracht geschreven die ze tijdens de avond zullen voordragen. Meekijken kan vanaf 20:00 uur via de livestream op het YouTube-kanaal van de bibliotheek: https://www.youtube.com/channel/UCaCNzVexOarQuf3yztfzBfA. Tijdens de uitzending zal de kijkers worden verteld hoe ze kunnen stemmen op hun favoriete dichter.

Datum en tijd
Datum: Woensdag 30 juni 2021
Inloop: 19:30 uur
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: Bibliotheek, Schoolstraat 2, 2151 AA, Nieuw-Vennep

Belangstelling van de media wordt erg op prijs gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio