Gemeenteraadsverkiezingen nieuwe gemeente Purmerend

De gemeenten Beemster en Purmerend fuseren op 1 januari 2022 tot de nieuwe gemeente Purmerend. Daarom zijn op woensdag 24 november de verkiezingen voor deze nieuwe gemeenteraad. Om de drukte te spreiden is een aantal stembureaus al open op maandag 22 en dinsdag 23 november. Inwoners kunnen in zowel Beemster als Purmerend stemmen in een stembureau naar keuze.

Het stempotlood van deze bijzondere verkiezingen mogen zij mee naar huis nemen. Ook zijn er coronamaatregelen tijdens de verkiezingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Er wordt niet om een coronatoegangsbewijs gevraagd.

Wel mondkapje, geen coronatoegangsbewijs bij verkiezingen

Inwoners van Beemster en Purmerend gaan naar de stembus om te kiezen voor het gemeentebestuur van de nieuwe gemeente Purmerend. Iedereen die mag stemmen, kan stemmen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen wel of geen coronavaccinatie: er is geen coronatoegangsbewijscontrole. Het dragen van een mondkapje is verplicht, net als het houden van 1,5 meter afstand. Het staat ieder vrij toezicht te houden bij de stembureaus of bij het tellen van de stemmen. Hiervoor zijn dezelfde regels van toepassing. Raadpleeg vooraf eerst de website voor een actueel overzicht van stembureaus. Door de coronamaatregelen zijn wijzigingen op het laatste moment helaas mogelijk.

Ondanks visuele beperking zelf stemmen

Mensen met een visuele beperking kunnen ook deze gemeenteraadsverkiezingen zelf stemmen. Op het stembureau in het stadhuis van Purmerend staat het extra brede stemhokje met stemmal en soundbox klaar. Hulp is op verzoek beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img