17.6 C
De Bilt

Verlichte kerstbomen verspreid over Zaanstad

Zaanstad plaatst vanaf vandaag met hulp van Germieco en Klaver Giant Group op verschillende locaties in de gemeente, kerstbomen met verlichting. De bomen zorgen voor lichtpuntjes tijdens de donkere periode van het jaar. Wethouder Gerard Slegers (Openbare Ruimte): “Het is geen makkelijke tijd. Normaal gesproken zoeken we elkaar juist nu op. In de aanloop naar Kerstmis, waar we met velen elk jaar weer naar uitkijken. Met de kerstbomen hopen we onze inwoners een lichtje in de duisternis te geven en het saamhorigheidsgevoel te vergroten.”

Kerstbomen plaatsen

Bijna in elke wijk van Zaanstad wordt een kerstboom geplaatst. De grootste (hoogte van 8 meter) komt voor het Zaans Medisch Centrum te staan. Ook komt er een boom achter het ziekenhuis. “Juist het zorgpersoneel willen we op deze wijze een extra lichtpuntje bezorgen en een steuntje in de rug geven voor al het harde en goede werk dat ze verrichten,” zegt wethouder Slegers.

Verlichten van mensen

Ook bij zo’n 15 verzorgingstehuizen en seniorencomplexen worden kerstbomen geplaatst. In verschillende wijken komen bomen te staan zoals aan de Provincialeweg ter hoogte van de Havenbuurt, op het Raadhuisplein en in het centrum voor het gemeentehuis. Germieco en de Klaver Giant Group sponsoren de verlichtingsactie van Zaanstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio