2.1 C
De Bilt

Albert Verlinde en sporters planten eerste tulpenbollen Tulp Festival 2021

Amsterdam – Dinsdagochtend werd om 08.30 uur de aftrap gedaan voor het Tulp Festival 2021 door toevallig passerende buurtbewoner Albert Verlinde. Hij bood spontaan zijn hulp aan, samen met zijn hondje Moos. Ook waren er sporters die na hun ochtendtraining een uurtje kwamen planten.

Verlinde en sporters aan de bak

Maar liefst 30.000 tulpenbollen gaan deze week de grond in rond het monument in het Vondelpark voor het Tulp Festival volgend jaar april. Albert Verlinde en de sporters konden dus aan de bak. “Superleuk om op deze manier wat terug te doen voor het Vondelpark”, zegt Rüben Spapens van Kettlebell Outdoor, die dagelijks in het park mensen in coronatijd helpt fit te blijven.

Plantklus

De plantklus wordt de komende dagen geklaard door tientallen vrijwilligers, die volgens de coronaregels bij toerbeurt in kleine groepjes in de vakken aan het werk zullen zijn, onder leiding van – op veilige afstand – GroeneBuurten en toeziend oog van de groenwerkers van de gemeente.

Tulp Festival brengt saluut aan het voorjaar

Volgend jaar april vindt de zevende editie plaats van Tulp Festival Amsterdam met honderdduizenden bloeiende tulpen in straten, op pleinen en in parken verspreid over de hoofdstad. De 30.000 kleurrijk gearrangeerde tulpen rond het Vondelmonument, geschonken door iBulb, trekken elk jaar veel bewonderaars, die de fotogenieke voorjaarsbloem in al haar pracht vastleggen.

Overigens hebben Albert Verlinde en de sporters niet alle 30.000 bollen gepoot natuurlijk, maar wel een leuk beginnetje gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio