23.5 C
De Bilt

Groen licht voor vernieuwing bibliotheek Zuid-Kennemerland

De gemeenteraad heeft ingestemd met de vernieuwing van de bibliotheek Zuid-Kennemerland. Per direct investeert de gemeente structureel in de uitbreiding van de boekencollectie en dienstverlening op de drie vestigingen in Bloemendaal, Vogelenzang en Bennebroek. In het pand aan de Kleverlaan (Bloemendaal) komt ook een plek voor Welzijn Bloemendaal en de WMO.

De verbouwing van de Kleverlaan geeft de bieb een nieuwe uitstraling. Door de gezamenlijke huisvesting kunnen Welzijn Bloemendaal en de WMO makkelijker samenwerken en daarmee meer betekenen voor inwoners. “Beide organisaties worden zo toekomstbestendiger”, zegt wethouder Attiya Gamri.

Versterking leesvaardigheid dankzij vernieuwde bibliotheek

De vernieuwing van de bibliotheek heeft vele voordelen. Hierdoor sluit bijvoorbeeld ook de fysieke boekencollectie in Bennebroek beter aan bij de wensen van de inwoners.

Volgens wethouder Attiya Gamri is de waarde van de bieb voor de gemeenschap van essentieel belang. “Versterking van de bibliotheek betekent versterking van de leesvaardigheid. Heel belangrijk in een tijd waarin kinderen steeds minder lezen.”

Zorgplicht gemeenten

Vanaf 2025 krijgen gemeenten zorgplicht, vooruitlopend hierop stimuleert de gemeente de maatschappelijke rol die de bieb vervult.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio