15.6 C
De Bilt

Vlaggetjesdag Muiden een lange traditie

Muiden – Vlaggetjesdag is al jarenlang een mooie traditie. Op zondag 29 april wordt, nu voor de 18e keer, het vaarseizoen in Muiden feestelijk geopend. Vlaggetjesdag is uitgegroeid tot een ontzettend leuk en gezellig familie evenement, er is voor iedereen wat te doen!

Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen bezoekers uit om naar Muiden te komen. Diverse schepen kunnen bezichtigd worden, bijvoorbeeld Stoomschip Succes,
de driemaster Sanne Sophia, de Hydrograaf, bekend als pakjesboot van Sinterklaas, en de klipper Hoge Wier. Met de aanwezige Huizer botters kunt u tegen een geringe vergoeding een vaartochtje maken, houdt u van meer snelheid dan is wellicht een RIB tochtje iets voor u.

Speciale gasten

Als één van de speciale gasten verwelkomen wij de Meander van Stichting Vaarwens, ook dit schip is te bezichtigen. Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan tien jaar gratis dagtochten voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een bedreigende ziekte.
De andere speciale gast is sleepbootje “de Pampus” , ooit eigendom van de oude jachthavenmeester Jan van de Beld, een prachtig gerestaureerd scheepje wat de moeite waard is om te zien.

Naast de schepen in de haven is er veel te beleven in het centrum van de Muiden. Er zijn 20 kramen met oude ambachten en ruim 25 kramen met o.a. nautische kleding, biologische olijfolie, een palingroker, een ijscoman, een coffee-bike en natuurlijke onze heerlijke poffertjestent.
Op het terras van Café Ome Ko kunt u haring happen, de volledige opbrengst hiervan gaat naar Stichting Vaarwens. In de RK kerk aan de Herengracht is een boekenmarkt en in de Grote Kerk is de expositie ‘Wereldmensen’ van Kunstcollectief Muiden & Muiderberg.

Flyboard demonstaties

Er treden zeemans- en smartlappenkoren op uit Muiden, Naarden, Almere, Abcoude en Amsterdam. U kunt met Jack Sparrow op de foto, kinderen worden geschminkt door zijn piratenvrouwen, Stoomschip Succes wordt rond 1 uur officieel welkom geheten in Muiden door burgemeester Han ter Heegde of u kunt naar een lezing van zeezeiler Henk de Velde aan boord van Stoomschip Succes.
In de middag zijn er twee Flyboard demonstaties op de Vecht. Bij de sloeproeiverenigingen van Muiden kunt u mee roeien om en vanzelfsprekend zorgt de Muider horeca voor een gastvrij onthaal.

Kasteel Muiderslot heeft net de tentoonstelling ‘Gewapend met schoonheid’ geopend, natuurlijk is de valkenier aanwezig en kunt u op eigen gelegenheid de hoge torens beklimmen.
Forteiland Pampus is met de veerboot vanaf de Herengracht goed bereikbaar, er is de gehele meivakantie Piratenweek voor jong en oud en natuurlijk is het terras met het mooiste uitzicht van Nederland geopend.

Welkom in Muiden, een schat van een stad!

23614d7a9c463015278b40f985f798801

1 REACTIE

 1. Vlaggetjesdag Muiden 2019

  Op tweede paasdag, maandag 22 april, wordt het vaarseizoen feestelijk geopend!
  In de haven van vestingstad Muiden vindt dan Vlaggetjesdag plaats. Muider schippers, Kasteel Muiderslot en Forteiland Pampus nodigen je uit om naar Muiden te komen. Vlaggetjesdag wordt officieel geopend om 11.15 uur met een optreden van de Meiden van de Kade vanaf stoomschip de Succes die in de Groote Zeesluis zal liggen.

  In de haven is het gezellig druk. Er liggen diverse hele bijzonder schepen die je (gratis) kan bezichtigen, zoals de driemaster Sanne Sophia, stoomschip de Hydrograaf, bekend als pakjesboot van Sinterklaas, en de lemsteraak Grote Jager en natuurlijk de eerdergenoemde Succes. Natuurlijk liggen de schepen van de Bruine Vloot ook in volle glorie klaar om je te ontvangen.
  Heel bijzonder is ook de aanwezigheid van de Mahu. Deze mijnenveger van de Marine werd tot 1983 gebruikt en is in oude glorie hersteld door de Vrienden van de Mahu.
  De Huizer botters zijn ook aanwezig en, tegen een kleine vergoeding, kun je met ze meevaren. Zin in meer spektakel? Monster dan aan voor een tocht op een RHIB!
  De Meander van Stichting Vaarwens is dit jaar ook weer van de partij. Breng ze een bezoekje! Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan tien jaar gratis dagtochten voor mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een bedreigende ziekte.

  Behalve de schepen is het op de kade ook heel gezellig. Er treden Shanty koren op, er is een draaiorgel, een klassiek draaimolentje voor de kinderen en er is een voorjaarsmarkt waar je allerlei delicatessen kan proeven. Je loopt ook de kans om Captain Jack Sparrow tegen het lijf te lopen. Hij brengt piratenmeisjes mee die de kinderen schminken en prachtig haren vlechten.
  Bewonder de Flyboarders die gedurende de dag verschillende demonstraties geven.
  Neem ook even een kijkje in de St Nicolaaskerk aan de Herengracht waar je kan snuffelen tussen de oude boeken tijdens de jaarlijkse boekenmarkt.
  De dag wordt om 17 uur afgesloten met een heerlijk Paling concert door Carina en Angelina Lemoine en Sven Versteeg bij ome Ko op het terras!

  Kortom beleef Vlaggetjesdag in Muiden met het hele gezin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio