9.9 C
De Bilt

Vogels onderdak op Eiland 8 in Floriande

Haarlemmermeer – In de wijk Floriande in Hoofddorp worden bij watergangen sommige oevers wat breder of juist flauwer gemaakt.  De gemeente Haarlemmermeer wil zorgen voor meer verschillende plant- en diersoorten. Daarom worden op diverse plekken in de gemeente allerlei kleine en grotere acties uitgevoerd die helpen bij het vergroten van de biodiversiteit. Kikkers en padden vinden een goede schuilplaats in de nieuw aangelegde riethopen. Langbloeiende struikwilgen en vuilbomen trekken veel insecten en zijn dus een goede voedselbron zijn allerlei vogels.

Voor vogels is een goede en beschutte plek om hun nestje te bouwen heel belangrijk. Ook daarin wordt voorzien: bewoners van Eiland 8 in Floriande krijgen in het kader van het vergroten van de biodiversiteit in hun wijk een nestkastje, gemaakt door de medewerkers van Ons Tweede Thuis, dat zij kunnen ophangen in hun tuin.
Wethouder Marjolein Steffens –van de Water reikte op vrijdag 28 september het eerste nestkastje uit op Eiland 8 Vliehors in de wijk Floriande in Hoofddorp.
 

Biodiversiteit: meten is weten

Hoe zorgen we voor meer verschillende planten en diersoorten in Haarlemmermeer? Om daar achter te komen liet de gemeente op 15 plekken in Haarlemmermeer meten wat de mogelijkheden zijn: in december 2017 voerde de gemeente daar biodiversiteitsmetingen uit.

Wat is een biodiversiteitsmeting?

Biodiversiteit zegt iets over de hoeveelheid en balans van alles wat er leeft in een bepaald gebied. Zoals planten, dieren, schuilplaatsen, voedsel, water en veiligheid. Het meet wat er mogelijk is voor biodiversiteit in een bepaald gebied. Er is bijvoorbeeld gekeken naar de aanwezigheid van dood hout of zelfs dode bomen. De groei van mossen en de bloeiperiode van verschillende kruiden. Maar ook of er geleidelijk oplopende oevers aanwezig zijn in het te onderzoeken gebied.

Aan de slag met het resultaat

Met de resultaten kan de gemeente aan de slag. Er is een overzicht gemaakt van grote en kleine acties die de gemeente kan ondernemen om de biodiversiteit te vergroten. De gemeente heeft het grootste deel van deze acties in het voorjaar uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio