7.7 C
De Bilt

Vondst lachgas zorgt voor sluiting schuur bij woning Cor Bruijnweg

In april van dit jaar heeft de politie een grote hoeveelheid lachgas aangetroffen in een schuur achter een woning aan de Cor Bruijnweg in Zaandam. Deze is nu gesloten voor de duur van zes maanden. Sinds 1 januari 2023 is lachgas opgenomen in de Opiumwet en valt daarmee onder lijst II (softdrugs).

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem, over de handel in lachgas, heeft de politie een onderzoek ingesteld naar het adres. Tijdens het onderzoek trof de politie 22 flessen lachgas in de achtertuin, 52 flessen gas in de schuur en werden in meerdere voertuigen, die bij de woning hoorden, ruim 170 flessen lachgas aangetroffen. In totaal zijn door de politie 245 flessen aangetroffen. Al deze goederen zijn door de politie in beslag genomen.

Lachgas gevaarlijk voor geestelijke en lichamelijke gezondheid

Het gebruik en de handel in dit gas is in toenemende mate een maatschappelijk probleem. Voor gebruikers is de impact van het gebruik van lachgas op langere termijn ernstig schadelijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. De handel en opslag van gasflessen en cilinders is gebonden aan strikte wet- en regelgeving. Bij verkeerd gebruik en opslag is er sprake van aanzienlijk gevaar voor mens en milieu. Hierbij valt te denken aan ontploffingsgevaar, verontreiniging en besmetting van het milieu.

De burgemeester heeft daarom besloten om de garage te sluiten voor de duur van zes maanden op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Melden van verdachte situaties

Voor de bestrijding van criminaliteit zijn meldingen van inwoners en ondernemers erg belangrijk. Melden kan bij de politie via 0800-8840 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kan men een melding doen bij de gemeente via de site www.Zaanstad.nl en het invullen van het meldingsformulier ‘ondermijning’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio