8.2 C
De Bilt

Voorjaarskermis Purmerend gaat niet door

Purmerend – De voorjaarskermis die onder voorbehoud gepland stond van 7 mei tot en met 16 mei gaat niet door. De vergunning voor de kermis is vanwege corona niet verleend. De burgemeesters van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland hebben gezamenlijk afgestemd dat er tot 1 juni geen evenementen mogen worden georganiseerd.

Besmettingscijfers regio stijgen

Wethouder Mario Hegger: ‘We zien helaas dat de besmettingscijfers in onze regio stijgen, daarom is binnen de veiligheidsregio met elkaar afgestemd om tot 1 juni geen evenementen te organiseren. Dat betekent ook dat onze gezellige voorjaarskermis, net als vorig jaar, niet door kan gaan. Dat is voor de Purmerenders en de kermisexploitanten natuurlijk heel jammer en vervelend. Ik hoop dat we het virus snel onder controle krijgen en dat we van het najaar wel weer van de kermis kunnen genieten.’

Voorbereidingen

Om de voorjaarskermis te kunnen organiseren moet er een vergunning bij de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland worden aangevraagd. De gemeente had de vergunning aangevraagd voor een kermis in het Leeghwaterpark omdat daar voldoende ruimte is om de kermis met anderhalvemeter-maatregelen te kunnen organiseren. Omdat de besmettingscijfers het nog niet toelaten om evenementen te organiseren in mei, is de vergunning afgewezen.

Voorjaarskermis niet verplaatst

In overleg met de kermisbonden en kermisexploitanten is besloten om de voorjaarskermis 2021 niet te verplaatsen. Wanneer de kermis in Purmerend naar een later moment verplaatst zou worden, hebben de dan geplande kermissen daar last van. Een attractie kan tenslotte maar op één plek tegelijk staan. De gemeente gaat kijken hoe en waar in het najaar de nazomerkermis plaats kan vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio