7.7 C
De Bilt

Voortgang warmtetransitie Oostzaan

Oostzaan Van alle energie die we in Nederland verbruiken, wordt ongeveer 40% in onze woningen verbruikt. De meeste woningen in onze gemeente worden verwarmd met aardgas. In het klimaatakkoord is afgesproken dat we in 2050 van het aardgas af zijn. Dat lijkt ver weg, maar het is belangrijk om je daar op voor te bereiden. Dit doet Gemeente Oostzaan in haar warmtetransitie om je daarbij te helpen:

Onderzoek naar economische en technische mogelijkheden

Gemeente Oostzaan heeft onderzoek gedaan naar de economische en technische mogelijkheden voor de woningen in Oostzaan om geen aardgas meer te gebruiken. Er is onderzocht met welke bron woningen dan zouden kunnen worden verwarmd. U kunt het onderzoek terugvinden op de website www.oostzaan.nl. Gebruik hierbij het zoekwoord warmtevisie. 

Isoleren en duurzaam opwekken is altijd slim

Het is nog niet precies bekend met welke duurzame bron we onze woningen in de toekomst daadwerkelijk zullen verwarmen. Dit gebeurt in wijkuitvoeringsplannen die we met elkaar opstellen. Wel kunt u uw woning al klaar maken voor de toekomst door maatregelen toe te passen die altijd slim zijn. 

Voortgang warmtetransitie

In gemeente Oostzaan is er veel diversiteit in bouwtype, bouwstijl en eigenaarschap. Daarom is de weg naar een duurzame woning niet voor iedereen gelijk. Voor vrijwel alle woningen (m.u.v. goed geïsoleerde nieuwbouw) in Oostzaan geldt echter dat ze transitie gereed gemaakt moeten worden. Dat begint bij goede isolatie en ventilatie. Deze maatregelen zijn voor iedereen slim om toe te passen. Ze besparen geld, verhogen het comfort in de woning en zorgen er voor dat uw woning is voorbereid op de toekomst.

Kom naar het isolatiewebinar

Op 2 december 2021 verzorgt de gemeente daarom een webinar over isoleren. In het specifiek wordt er ingezoomd op jaren 70 en 80 woningen, maar iedere inwoner van Oostzaan kan meedoen aan het webinar. Aan het webinar wordt een inkoopactie voor isolatie gekoppeld.

Bezoek de isolatie showroom

Op 9 december 2021 komt er een mobiele showroom naar gemeente Oostzaan, waar isolatie materialen te zien zijn en adviseurs uw vragen over isolatie kunnen beantwoorden. Binnenkort volgt meer informatie over beide acties. Houdt u hiervoor ook de website van de gemeente in de gaten.

Doet u mee? Samen gaan we voor de Voortgang warmtetransitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio