25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Voorzitter stadsdeel Oranje koninklijk onderscheiden

Amsterdam – Vertrekkend voorzitter van stadsdeel Centrum Boudewijn Oranje is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding vandaag uitgereikt door waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen.

Oranje onderscheiding voor Oranje

Boudewijn Oranje heeft zich de afgelopen 35 jaar buitengewoon voor de stad, haar inwoners en ondernemers ingezet. Hij deed meer dan, gezien zijn functies, van hem werd verwacht. Regelmatig is de heer Oranje te vinden bij de veegploeg na evenementen, loopt hij een schouw of gaat hij ’s nachts kijken en praten met betrokkenen als er overlast is geconstateerd.

Diverse functies binnen stadsdeel

Van 1997 tot en met 2018 vervulde de heer Oranje diverse functies binnen het stadsdeel. Zo was hij onder andere leidinggevende van het team Economische Zaken en projectleider gebiedsgerichte aanpak Leidsebuurt. De laatste vier jaar was hij voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel centrum. Daarnaast is hij van 1982 tot 1997 politiek actief geweest voor D66.

Vrijwilliger

Als vrijwilliger was Boudewijn Oranje van 1989 tot 1997 lid van het bestuur van de Stichting Diogenes. Het doel van de stichting is bij te dragen aan het herstel van de Amsterdamse binnenstad. Van 1985 tot 1988 was hij voorzitter van Bewegingsstudio Het Veem. Het Veem was gevestigd in een pand van de firma Blauwhoed aan de Veemkade en werd het eerste alternatieve bedrijfsverzamelgebouw waar het Veem Theater een vast gebruiker werd.

Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau. De eerste vijf graden zijn: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier en Ridder. Een benoeming in de zesde graad betekent dat iemand tot Lid benoemd is in de Orde van Oranje-Nassau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio