20.1 C
De Bilt

Vuurwerkverbod in Alkmaar: Lever vuurwerk in!

Alkmaar – Deze jaarwisseling geldt een vuurwerkverbod. Om te voorkomen dat vuurwerk in de schuur, onder het bed of een andere (onveilige) plek in huis blijft liggen, is er een vuurwerkinzamelactie in Alkmaar. Op 11, 12, 18 en 19 december kan er vuurwerk worden ingeleverd bij Stadswerk072, Herculesstraat 71 in Alkmaar. Ook inwoners van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo kunnen hier hun vuurwerk inleveren.

Bij Stadswerk072 staat een gespecialiseerd vuurwerkteam klaar waar inwoners hun vuurwerk kunnen inleveren. Op vrijdag 11 en 18 december kan dit tussen 8.00 en 16.00 uur en op zaterdag 12 en 19 december kan dit van 10.00 tot 16.00 uur. Het ingeleverde vuurwerk wordt direct afgevoerd door een gecertificeerd bedrijf.

Vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

Om ziekenhuizen, huisartsenposten en handhavers te ontzien geldt er in heel Nederland een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling van 2020 – 2021. Dit betekent dat vuurwerk niet mag worden verkocht of worden afgestoken. Daarnaast is er een aanscherping van de regelgeving omtrent vuurwerk, ook buiten Corona-tijd. Deze houdt in dat knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zijn ( Knalvuurwerk en vuurpijlen verboden conform OVV-advies | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl ) Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk zoals sterretjes en knalerwten afsteken (categorie F1) wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio