-2.1 C
De Bilt

Waardebon van € 70,-voor verduurzamen eigen koopwoning wordt door oostzaners goed gebruikt

Oostzaan – Woningeigenaren ontvingen eind november een brief met een waardebon van € 70 om te investeren in duurzame maatregelen. De gemeente helpt hiermee de Oostzaners aan een comfortabeler huis en werkt hiermee aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord. Begin december was maar liefst € 24.000 aan waardebonnen verzilverd. Dit betekent dat ongeveer 425 bewoners hun waardebonnen nog kunnen inruilen voor bepaalde energiebesparende producten. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, want op=op.

Eenvoudig een lagere energierekening en meer wooncomfort

Wist u dat u met kleine ingrepen uw energierekening kunt verlagen? Zo verbruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen en kan het aanbrengen van tochtstrips in naden en kieren leiden tot een besparing van € 170,- per jaar. Minder tocht maakt het wonen bovendien een stuk comfortabeler.

Waardebon

Met deze waarde check voor energiebesparende producten kunnen woningeigenaren verschillende energiebesparende producten gratis in huis halen, zoals tochtstrips, ledlampen en waterbesparende douchekoppen. Deze producten zijn makkelijk zelf aan te brengen en zorgen direct voor besparing. Op de website leest u waar u de waardebon voor mag inzetten en hoe u de waardebon verzilvert. In gemeente Oostzaan kunt u ook kiezen voor een warmtescan van uw woning door de Zaanse Warmte Scanners, via www.zaansewarmtescanners.nl.

Hoe verzilveren?

De bon is op twee manieren te gebruiken:

1)       U bestelt uw gewenste energiebesparende producten via de website . Het bedrag van uw waarde check wordt direct met uw bestelling verrekend. U krijgt uw bestelde producten hierna gratis thuisgestuurd.

of

2)       U schaft uw gewenste energiebesparende producten aan via een andere online winkel. Kijk wel van tevoren welke producten hiervoor in aanmerking komen én of er nog budget is. Na de aanschaf kunnen bewoners de waarde check samen met het aanschafbewijs verzilveren via de website.

Tot en met 31 maart 2021, zolang er budget is

Energiebesparende producten die u tot 31 maart 2021 aanschaft, komen voor de waardebon in aanmerking zolang er budget is. Op de website kunt u zien hoeveel budget er nog over is. Als het geld op is, vervalt het bedrag van de waardebon. Wees er dus snel bij!

foto gemeente Oostzaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio