15 C
De Bilt

Week van de ontmoeting geeft veel te doen in Heemstede!

In de Week van de ontmoeting van 28 september t/m 8 oktober vinden overal in Heemstede speciale activiteiten plaats. Deze week valt samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Veel organisaties zetten zich deze week met hun activiteiten in om eenzaamheid te doorbreken. Door samen leuke dingen te doen ontmoet je op een makkelijke manier andere mensen.

Initiatief van de Sociale Coalitie

Organisaties op het gebied van welzijn, sport, zorg en vrije tijd werken samen in de Sociale Coalitie Heemstede. Samen zorgen ze voor uiteenlopende activiteiten tijdens de Week van de ontmoeting. Er zijn activiteiten op Plein1, bij WIJ Heemstede en op diverse andere locaties, binnen en buiten. Op het programma staan bijvoorbeeld creatieve workshops, een historische wandeling, een gratis aanschuiflunch of gewoon een kopje koffie en ‘praatje prut’. Meer lezen over het thema kan bij boekhandel Blokker op de Binnenweg. Op Plein1 mag je komen poolen of schaken, in een ongedwongen sfeer. De week wordt informeel afgesloten met een prachtig muziekoptreden tijdens het Rouwcafé in de Luifel. Kijk voor meer informatie over het programma op beleefheemstede.nlwijheemstede.nl en plein1.nl.

Sociaal Makelaars helpen tijdens Week van de Ontmoeting

Eenzaamheid in de maatschappij neemt toe, ook in Heemstede. Wethouder Sam Meerhoff is dan ook blij met de inzet van de Sociale Coalitie en het programma van de Week van de ontmoeting. De wethouder heeft ook nog een tip. “Vind je het lastig om er alleen op uit te gaan en nieuwe contacten te maken? Dan kunnen de Sociaal Makelaars van WIJ Heemstede je helpen. Aarzel niet om contact met ze op te nemen, want je alleen voelen is niets om je voor te schamen.” De Sociaal Makelaars zijn te bereiken via 023 548 38 28.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio