12.3 C
De Bilt

Weidevogels spotten in de Vosse- en Weerlanerpolder

Hillegom – Is dat de grutto of is het de tureluur? Ga mee met de gids van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap en bezoek de Vosse-en Weerlanerpolder in Hillegom om op zoek te gaan naar allerlei soorten weidevogels op woensdag 16 mei van 15:00-17:00 uur.

De Vosse- en Weerlanerpolder

De Vosse- en Weerlanerpolder vind je aan de noordkant van Hillegom, ruim 20 hectare. Het is een uniek natuurgebied, rijk aan planten en vogels. Door middel van speciaal weidevogelbeheer en hoog water heeft Het Zuid-Hollands Landschap hier een echt weidevogelrestaurant van gemaakt.

Weidevogels

De gids vertelt over de diverse vogelsoorten, hun gedrag en leefpatroon in dit gebied. Uiteraard ga je ook echt op zoek naar de weidevogels, zoals de kievit, grutto en tureluur. Wellicht kom je eendensoorten, zoals de kuifeend en bergeend ook tegen.

De verwachting is dat verschillende weidevogels jongen hebben, die zich soms verrassend goed laten bekijken! Tip: Neem dus een verrekijker mee, die kan wel eens goed van pas komen.

Nationale Vogelweek

Deze activiteit is onderdeel van de Nationale Vogelweek – 12 t/m 21 mei 2018.

Locatie en meer informatie

Meld je op tijd aan via www.zhl.nl/natuuragenda. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio