Veel werk bij Amsterdam Centraal en Sloterdijk

Amsterdam – Tijdens dit weekend van 6 en 7 november, werkt ProRail intensief op twee locaties in Amsterdam. Rondom station Amsterdam Centraal (locatie Dijksgracht) en bij station Amsterdam Sloterdijk. Het aantal reizigers groeit en er moet ook ruimte blijven voor het goederenvervoer – nu en in de toekomst. Daarom gaan we de komende jaren het monumentale Amsterdam Centraal én de spoorinfrastructuur rondom het station grondig aanpassen, zodat het straks weer geschikt is om alle reizigers en treinen goed te kunnen bedienen.

Werkzaamheden op de Dijksgracht

Bij de Dijksgracht gaat ProRail een tijdelijke hulpbrug bouwen. Deze hulpbrug biedt vanaf mei 2022 toegang tot een bouwterrein waar gebouwd gaat worden aan een vrije kruising. Zo kunnen treinen straks elkaar passeren zonder te wachten. Voor de tijdelijke hulpbrug (ter hoogte van het Inntel hotel) worden damwanden aangebracht, waarvoor palen in de spoorbaan worden getrild. aangebracht.

Werkzaamheden Sloterdijk

Bij Sloterdijk gaan we twee wissels in het spoor brengen. Het spoor tussen de twee wissels wordt vernieuwd. In ditweekend van zaterdag 6 november (vanaf 01:00 uur ’s ochtends) tot en met maandagochtend 8 november (05:00 uur) rijden er geen treinen via station Amsterdam Sloterdijk.

Gevolgen voor het treinverkeer rond Amsterdam Centraal

Tijdens dit weekend van 6 en 7 november rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort. En ook niet tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Kijk voor actuele reisinformatie altijd eerst even in een reisplanner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img