Rondom Amsterdam Centraal omvangrijke werkzaamheden

ProRail werkt in het weekend van 9 en 10 oktober en het weekend van 6 en 7 november intensief op twee locaties in Amsterdam. Om precies te zijn: rondom Amsterdam Centraal, locatie Dijksgracht, en bij station Amsterdam Sloterdijk. Dit doet ProRail om het groeiende aantal reizigers goed te kunnen blijven bedienen.

Tijdelijke hulpbrug bij de Dijksgracht

ProRail bouwt bij de Dijksgracht een tijdelijke hulpbrug. Deze hulpbrug biedt vanaf mei 2022 toegang tot een bouwterrein waar gebouwd gaat worden aan een vrije kruising. Zo kunnen treinen straks elkaar passeren zonder te wachten. Voor de tijdelijke hulpbrug, ter hoogte van het Inntel hotel, brengen ProRail damwanden aan. Hiervoor worden palen in de spoorbaan getrild.

ProRail werken 52 uur aaneengesloten aan het doorslijpen en opbreken van sporen, het trillen van damwanden en het boren van buispalen. Daarna bouwt ProRail het spoor terug en wordt het op de juiste hoogte gebracht met een zogenoemde stopmachine.

Op maandag 11 oktober rijden de treinen weer vanaf 5.00 uur ’s ochtends. De werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken.

Vier nieuwe wissels op Amsterdam Sloterdijk

Op station Sloterdijk brengt ProRail vier nieuwe wissels aan. Ook passen ProRial de perrons aan. ProRail gaan een laaggelegen perron 60 meter verschuiven. Dit zorgt voor een betere spreiding van reizigers over het hele perron. En het ontlast de liften en roltrappen richting de hal.

Op het perron plaatsen ProRail zogenoemde keerwanden. Die zijn nodig voor de constructie van het perron. Ook trekken we nieuwe kabels. Aan de kant van de Seineweg passen we diverse bovenleidingen aan.

Gevolgen voor het treinverkeer

In het weekend van 9 en 10 oktober rijden er geen treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Muiderpoort. Ook rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img