14.7 C
De Bilt

Werkplaats Jeroen opent haar deuren met feestelijke inwijding door wethouder Gamri

Bloemendaal – Op zondag 14 april heeft Werkplaats Jeroen in Overveen haar deuren feestelijk geopend met een officiële inwijding door wethouder Gamri van Bloemendaal. De werkplaats, een bruisende (techniek-)werkplaats voor kinderen en hun ouders of verzorgers, is ontworpen om kinderen van groep zeven en acht, maar ook kinderen uit groep zes en vijf, te inspireren en uit te dagen met creatieve activiteiten. Met een breed scala aan activiteiten, variërend van gutsen en beitelen tot het gebruik van de elektrische figuurzaag en solderen, biedt Werkplaats Jeroen een unieke kans voor kinderen om hun creativiteit en vaardigheden te ontwikkelen.

Tijdens de opening benadrukte wethouder Gamri van Bloemendaal het belang van dergelijke creatieve ruimtes voor kinderen. “Werkplaats Jeroen is een verrijking voor onze gemeente,” aldus de wethouder. “Hier krijgen kinderen de kans om op hun eigen tempo en op hun eigen manier te ontdekken en te leren.”

Werkplaats Jeroen

Een moeder waarvan haar twee kinderen van 9 en 12 jaar al ruim een jaar iedere woensdag bij Werkplaats Jeroen kwamen voor de verhuizing naar Overveen benadrukt de speciale plek die de Werkplaats inneemt voor kinderen. “Het is een fantastische plek voor kinderen om met hun handen te werken en zelfstandig aan de slag te gaan. Bij Werkplaats Jeroen kunnen kinderen gewoon lekker knutselen en plezier hebben, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over doelen halen. Het gaat erom dat ze genieten van het proces en het leuk vinden om dingen te maken. En ondertussen snappen mijn kinderen al meer van houtbewerking dan ik.”

De Werkplaats
De Werkplaats – Foto: Jeroen Rabenberg

Jeroen, de oprichter van de werkplaats, tevens (techniek-)leerkracht op twee scholen, deelt in het enthousiasme. “Ik ben verheugd dat er op zo’n prachtige locatie ruimte is voor deze Werkplaats,” zei hij: “Het is een ontzettend fijne plek, waar de kinderen met hun vaste clubje elke week heerlijk aan de slag zijn en waar ze hun creativiteit kunnen ontdekken en ontwikkelen.´

De opening van de Werkplaats met een feestelijke inwijding door wethouder Gamri van Bloemendaal markeert een belangrijke mijlpaal voor onze gemeenschap,” zei de wethouder. “Dit initiatief biedt niet alleen een creatieve en inspirerende ruimte voor kinderen, maar onderstreept ook het belang van hands-on leren en ontdekken. Werkplaats Jeroen is een waardevolle toevoeging aan ons lokale educatieve landschap en ik ben verheugd om te zien hoe het de creativiteit en nieuwsgierigheid van onze jeugd zal stimuleren.””

Tijdens de Meivakantie zal Werkplaats Jeroen op maandag 29 april, woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 mei open zijn voor nieuwe creatieve ontdekkingen.

 Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website van Werkplaats Jeroen: https://werkplaatsjeroen.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio