14.8 C
De Bilt

Wethouder leest voor aan leerlingen op ‘Dag van de Duurzaamheid’

De Ronde Venen – Wethouder Alberta Schuurs van De Ronde Venen was vrijdagmorgen 8 oktober te gast op de openbare basisschool De Eendracht. Zij was daar in het kader van de ‘Dag van de Duurzaamheid’ voor het onderwijs. De Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs op 8 oktober valt midden in de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Dit thema én duurzaamheid gaan over de toekomst. Een uitgelezen kans om beide te combineren.

Duurzame activiteiten

Door het hele land werden vrijdag duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. In gemeente De Ronde Venen is door 10 betrokken vrijwilligers aan 42 groepen basisschoolleerlingen voorgelezen. Vaak vertelden vrijwilligers daarbij over hun eigen passie met betrekking tot duurzaamheid. Het voorleesevenement is georganiseerd door NME-centrum De Woudreus is samenwerking met ODRU-collega’s van Zeist, Stichtse Vecht en Woerden.

Mooi verhaal van wethouder

De Ronde Veense wethouder Alberta Schuurs las het verhaal Biologische Bonusmoeder voor. Na het voorlezen ging de wethouder samen met de leerlingen in gesprek over hoe zij mee kunnen helpen aan een betere aarde en natuur. “Iedereen kan een steentje bijdragen aan een beter milieu voor nu en in de toekomst. Het is daarom enorm belangrijk om de jeugd hierin mee te nemen. Hoe gaat hun toekomst er uit zien? Welke stappen moeten we nu zetten om een gezonde, veilige en fijne toekomst voor de jeugd te creëren? Daar sluit dit evenement perfect bij aan”, aldus Schuurs.

Meer weten?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio