14.9 C
De Bilt

Wethouders EZ Gemeentes reiken The Guts Award uit

Haarlemmermeer – Op 2 oktober aanstaande vindt de derde editie plaats van The Guts Award. Op dit -vrij jonge- evenement zal een award uitgereikt worden aan de meest innovatieve ondernemer uit de Haarlemmermeer en de Duin- en Bollenstreek. Beide regio’s zullen wethouders EZ afvaardigen, te weten de heer Adam Elzakalai namens gemeente Haarlemmermeer en de heer Kees van der Zwet namens Gemeente Lisse. De winnaar wordt na een voorselectie door een professioneel jurypanel en een democratische publieksstemming ter plaatse gekozen. Het evenement vindt plaats bij Pieter Smit Group Nederland op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.

Spraakmakende sprekers

In drie jaar tijd heeft het evenement een enorme groei meegemaakt. Waar het initieel gericht was op het genereren van aandacht voor een bedrijventerrein (Businesspark Nieuw-Vennep Zuid), is het uitgegroeid tot een interregionaal evenement wat een groot nieuwsgierig en ondernemend publiek trekt. De organisatoren zoeken sprekers op die ‘op het randje zitten’; mensen die op bepaalde manier lef getoond hebben, ondernemend zijn geweest en daarvan zeer veel geleerd hebben. Levenslessen die de moeite waard zijn om te delen. Zo stond vorig jaar Dirk Scheringa als key-note op het podium, wat vele tongen losgemaakt had.

Dit jaar is de eer aan Fred Teeven, ‘s lands voormalige officier van justitie die veel bekendheid genoten heeft door de zogenaamde Teevendeal en bonnetjesaffaire. Inmiddels is hij parttime buschauffeur in Haarlem, zijn geboortestad. Een andere spreker die zijn opwachting zal maken is Edwin de Jong. Als tiener begonnen als digitale fietsenhandelaar op zolder bij zijn ouders en uitgegroeid tot één van Nederlands’ marktleiders op fietsgebied met een groot Experience Centre in Hillegom. En dat terwijl hij ‘slechts’ 25 jaar oud is.

Hoe het werkt

Hoe het werkt is als volgt: tot 1 september jl. konden bedrijven zich aanmelden dan wel aangemeld worden. Uit alle inzendingen zal de vakjury een shortlist maken van vijf bedrijven die zullen strijden om The Guts Award. Deze jury bestaat uit de volgende leden: Angeline Kierkels (CEO Meerlanden), Age Vermeer (voorm. RvB Dura Vermeer, nu Divisie Directeur bij Dura Vermeer Divisie Infra), Edwin Beentjes (directie CTS GROUP) Dick van Lent (Royal van Lent Shipyards) Floris Licht (GM Novotel Amsterdam Schiphol Airport, Gerco Tolsma (Directeur MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol), Karin Moerkerk (Innoventies), Thomas Hendriksen (bestuur Businesspark Nieuw-Vennep Zuid) en de winnaar van vorig jaar: Franc van Veen (directeur Inepro). De afvaardiging van deze ondernemingen krijgt een pitchtraining van Van Diemen PR en zal gedurende het event deze pitchskills inzetten om het publiek te overtuigen van haar innovatieve ondernemerschap met lef. Daarvoor krijgt iedere deelnemer 5 minuten tijd, wat voor dynamische pitches zorgt. Het publiek kiest na afloop van alle pitches haar winnaar, welke The Guts Award uitgereikt krijgt uit handen van de heren Elzakalai en Van der Zwet.

Adam Elzakalai, foto door Renata Jansen

Het evenement vindt plaats in het pand van Pieter Smit Goup Nederland, aan de Pesetaweg 44 te Nieuw-Vennep. Aanmelden als bezoeker? Dat kan via https://www.nieuwvennepzuid.nl/the-guts-award/inschrijven-guts-award/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio