10.6 C
De Bilt

Winnaars schrijfwedstrijd over boekenweekthema Liefde in…

Zondag 22 mei was de bekendmaking van de drie winnaars van de schrijfwedstrijd die een boekhandel uit Heemstede organiseerde rond het thema van de Boekenweek: ‘Liefde in Heemstede – Liefde in Bennebroek’. De schrijfwedstrijd is onderdeel van de viering van het 75-jarig bestaan van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek (HVHB) in 2022.

Jury

De jury bestond uit Jaap Verschoor  (HVHB), Ramy El-Dardiry (inwoner en schrijver) en Louise Flick (boekhandel Blokker). Het mooiste verhaal of gedicht werd beloond met een boekenbon van € 150,-. De tweede prijs is een boekenbon van € 100,-, de derde prijs een boekenbon van € 50,-.

Winnaars

De winnaar van de schrijfwedstrijd is Flip Hammann met het verhaal Eerste liefde in Heemstede: zwembad 1965. Hierin gaat hij terug naar zijn eerste liefde die opbloeide in de oude zwemvijvers bij Groenendaal. De tweede prijs is voor Therry Feije-Tuijp voor haar verhaal Liefde in Bennebroek (over hoe zij in de oorlog liefdevol werd opgevangen in Bennebroek), en de derde prijs voor Frans Strunk en het verhaal Café de Eerste Aanleg (over een bijzondere ontmoeting in De eerste Aanleg).

Aangenaam verrast door inzendingen

De jury was aangenaam verrast door de variatie van de inzendingen. Alle deelnemers hadden op eigen, persoonlijke wijze invulling gegeven aan het thema. De winnende verhalen zijn te lezen op de site van de historische vereniging: www.hvhb.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio