9 C
De Bilt

Witgoed Wisselactie Heemskerk groot succes

Heemskerk – Afgelopen jaar hebben 250 inwoners van gemeente Heemskerk meegedaan aan de Witgoed Wisselactie van de gemeente. Hiermee konden zij hun oude koelkast of wasmachine omruilen voor een nieuw, energiezuiniger exemplaar. In december hebben we de actie met succes afgesloten en alle vouchers vergeven“Na een wat aarzelende start is de witgoedwissel goed op gang gekomen en hebben we vele inwoners en gezinnen kunnen helpen met direct energie besparen”, reageert wethouder Ron Suanet.

Goed witgoed

De gemeente heeft het initiatief voor de Witgoed Wisselactie genomen om inwoners te helpen met energie besparen. Met energiezuinig witgoed verlaag je niet alleen je energierekening, het is ook minder belastend voor het milieu. Inwoners die in 2023 energietoeslag kregen of maximaal 130% van het sociaal minimum verdienden, konden zich aanmelden voor de Wisselactie.

Advies over energie besparen

Naast een nieuwe koelkast of wasmachine kregen de deelnemers ook waardevol advies over energiebesparing. Ook verstrekten we gratis kleine energiebesparende producten, zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Samen met EcoHeemskerk hebben we een aantal huishoudens ondersteund bij het plaatsen en installeren van energiebesparende maatregelen.

Wethouder Ron Suanet: “Ik wil graag onze ambtenaren en partner EcoHeemskerk bedanken voor het met veel passie uitvoeren van deze actie. Hoewel de Wisselactie is afgesloten, blijft de ondersteuning beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. We verstrekken nog steeds gratis besparingspakketten en adviesgesprekken.”

Aanmelden kan via de website van EcoHeemskerk: www.ecoheemskerk.nl/energiehulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio